Дієтолог розповіла, коли овочі можуть бути небезпечними для організму

Бувають випадки, коли овочі негативно впливають на організм

Всі ми добре знаємо, що овочі - це одна з основ здорового і збалансованого харчування. Однак дієтолог Олена Соломатіна розповіла, коли вони можуть діяти на організм негативно, передає видання lenta.

Є серед корисних овочів ті, які провокують проблеми з щитовидною залозою і гормонами, а також не наповнюють організм необхідними вітамінами і мікроелементами. Такі проблеми овочі можуть викликати тоді, коли будуть неправильно (або занадто довго) зберігатися або пройдуть неправильну термічну обробку.

Олена не радить вживати перестиглі баклажани, зелені помідори і картоплю, яка зберігалася до самої весни. У їх складі з'являється соланін - нейротоксин, який негативно позначається на нервовій і сечовивідної системах.

Також варто бути акуратними з квасолею, тому що її не можна їсти недовареною або сирою. В її складі є фітогемаглютинін, який може стати причиною отруєння. А тривале зберігання бобових призводить до того, що в них накопичуються мікотоксини, розповідає фахівець.

Також небезпечними можуть бути буряк, петрушка, морква, огірки і шпинат, тому що при довгому зберіганні в них збираються нітрати. А вони можуть негативно позначитись на здоров'ї, пояснює Олена.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар перерахувала кращі "продукти - антибіотики".