Дієтолог розповіла, чим замінити свіжі овочі взимку

Взимку наш організм особливо потребує вітамінів

Раціон харчування взимку повинен бути максимально різноманітним і корисним, попри те, що свіжих овочів і фруктів в цей період набагато менше, ніж влітку. Лікар-дієтолог Ольга Усенко на своїй сторінці в Instagram розповіла, за допомогою яких продуктів можна збагатити організм вітамінами.

Спеціаліст зазначила, що зміцнювати імунітет в холодну пору можна за допомогою таких овочів, як морква (багата бета-каротином, антиоксидантами та вітамінами С, Е, В), морська капуста (джерело йоду), заморожена стручкова квасоля (в ній зберігаються всі корисні речовини), відварний буряк (джерело йоду, заліза і цинку), а також всі варіанти капусти (цвітна, броколі, пекінська - в них багато вітамінів і корисних речовин). Можна також додати в раціон заморожену кукурудзу й заморожений горох.

При цьому, лікар зазначила, що варто відмовитися від різних солінь, тому що в них може міститися багато солі, оцту, лимонної кислоти, які здатні нашкодити людям з проблемами нирок, підшлункової залози та гіпертонікам.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які овочі допоможуть зберегти здоров'я судин.