Дієтолог розповіла, чи є користь від заморожених продуктів

Прийнято вважати, що консервовані та заморожені фрукти та овочі менш корисні, але це не завжди так

Більшість людей впевнені в тому, що консервовані та заморожені продукти є менш корисними, ніж свіжі. І це дійсно так, але лише частково. Дієтолог Хелен Бонд розповіла, за яких умов заморожені фрукти і овочі зберігають користь. Про це пише видання newsyou.

Спеціаліст поділилася, що іноді в замороженій їжі може міститися навіть більше корисних речовин, ніж у свіжій.

"Хоча теоретично фрукти і овочі, свіжі з поля, є найбільш корисними, оскільки всі вітаміни і мінерали збережені (згодом вони зменшуються природним чином), це може бути не так після того, як продукти були доставлені в магазин і провели якийсь час на полиці супермаркету, а потім тиждень нудилися холодильнику", - підкреслює Хелен.

Експерт каже, що більшість заморожених продуктів зберігають свої корисні властивості тому, що вони швидко заморожуються, що дозволяє зберегти їх цінність максимально довго.

І незважаючи на те, що процес консервування не обходиться без термічної обробки і зменшує кількість корисних властивостей, безліч з них все одно залишаються стабільними. У всякому випадку, поки ви не відкриєте продукт, каже дієтолог.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти повинні бути в раціоні.