Дієтолог попередив про шкідливу властивість гречки

Дієтолог розповів, як правильно варити гречку

Гречка - популярний низькокалорійний продукт, який входить до складу практично всіх оздоровчих дієт. Однак, лікар Олексій Ковальков не рекомендує вживати її занадто часто, тому що вона має шкідливу властивість.

Відомо, що в складі гречки є багато вітамінів і цінних речовин, зокрема кальцій, калій, магній, фосфор, а також різні амінокислоти. Але у звареному вигляді вона може спровокувати коливання рівня цукру в крові та появу відчуття сильного голоду.

Дієтолог пояснив, що серцевина гречаного ядра містить вуглеводи, які після варіння вивільняються назовні. Тому, потрапляючи в шлунок, розварена гречана каша стає джерелом вуглеводів, які швидко надходять в кров і підвищують рівень глюкози в організмі.

За словами експерта, цей процес дуже негативно впливає на організм, тому що вуглеводи через 20 хвилин засвояться, цукор в крові знову впаде, а бажання поїсти посилиться. Він вважає, що гречку найкраще запарювати водою або кефіром на ніч. За допомогою такого методу приготування її ядра залишаться твердими й продовжать процес перетравлення їжі. В результаті вуглеводи будуть надходити в кров повільно, а показники цукру не будуть коливатися.

Нагадаємо, що ті, хто звик їсти гречку кожен день, можуть мати проблеми з зубами, волоссям, нігтями та кістками. Особливо важливо пам'ятати про це жінкам у віці 45-50. Каша перешкоджає засвоєнню кальцію, а це може надалі спровокувати остеопороз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто обов'язково спробувати гречаний чай. В ньому є досить велика кількість флавоноїдів, зокрема, кверцетину, який володіє потужною протизапальною та антиоксидантною діями.