Дієтолог назвала два продукти, які покращують травлення

Ці продукти багаті на цінні речовини

У раціоні харчування повинні переважати овочі, тому що вони є основним джерелом вітамінів і мікроелементів. Дієтолог Ольга Бурлакова радять приділити особливу увагу редьці та хріну, тому що ці продукти покращують травлення.

Спеціаліст зазначила, що в складі цих продуктів харчування містяться корисні речовини, які допомагають очистити шлунково-кишковий тракт, щоб в ньому не залишалася неперетравлена їжа. Тобто, ці речовини сприяють скороченню жовчного міхура і викиду жовчі в кишківник. А цей процес покращує роботу травної системи.

Медик зазначила, що організм старіє через аутоінтоксикацію (самоотруєння отруйними речовинами, які виробляються організмом при деяких порушеннях нормальної життєдіяльності, - прим. авт.). Ольга Бурлакова пояснює, що однією з причин аутоінтоксикації є неправильне переварювання їжі, а все тому що ми вживаємо разом несумісні продукти, наприклад, одна їжа перетравлюється через 2 години, а інша - через 6 годин. Тому, медик рекомендує вживати редьку і хрін, адже вони стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту.

Крім того, зберегти молодість допомагає часник, в точніше аліцин, який входить до його складу, а також авокадо, зелень, журавлина, лимон.

Нагадаємо, американські фахівці назвали чотири звички, які допоможуть продовжити життя на 10 років. Що це за звички, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені в ході дослідження заявили, що необхідно частіше вживати цитрусові, зокрема апельсиновий сік, тому що вони допомагають в боротьбі з деменцією - захворюванням нервової системи.