Діабетика оцінять: названо найбільш корисні для ороганізму горіхи

Фахівці з харчування виділили п’ять видів горіхів, які сприяють підтримці нормального рівня цукру в крові.

Горіхи — це не просто смачний перекус, а й цінний продукт для підтримки стабільного рівня глюкози в крові. Вони містять корисні жири, білок і клітковину, які уповільнюють засвоєння вуглеводів і допомагають уникнути різких стрибків цукру. Найбільш ефективними для регуляції рівня глюкози вважають горіхи з низьким вмістом вуглеводів та високим вмістом клітковини.

Мигдаль

За словами дієтологині Клівлендської клініки Джулії Зумпано, мигдаль містить чимало вуглеводів, але водночас багатий на клітковину. Такий баланс допомагає підтримувати здоровий рівень ліпідів у крові, підвищуючи "корисний" холестерин і знижуючи "шкідливий". Регулярне вживання мигдалю також сприяє контролю рівня цукру та зменшує ризик серцевих захворювань у людей із діабетом 2 типу. Крім того, мигдаль багатий на магній, фосфор, мідь та білок, що підтримують стабільний рівень енергії протягом дня.

Пекан

Пекан містить поліфеноли, марганець і вітамін Е, які підтримують серцево-судинну систему та знижують запальні процеси. Горіх також може впливати на вироблення та дію інсуліну, що допомагає регулювати глюкозу в крові. Завдяки низькому глікемічному індексу та комбінації жирів і клітковини пекан забезпечує тривале відчуття ситості, що особливо корисно для тих, хто контролює вагу та рівень цукру.

Волоські горіхи

Ці горіхи є багатим джерелом альфа-ліноленової кислоти (АЛК) — рослинної омега-3 жирної кислоти, яка зменшує запальні процеси та підтримує контроль глікемії. Волоські горіхи також сприяють підвищенню "хорошого" холестерину і зниженню "поганого", що знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Горіхи макадамії

Макадамія містить дуже мало вуглеводів і цукру, але багата на мононенасичені жири, які корисні для серця. Замінюючи продукти з високим глікемічним індексом на горіхи макадамії, можна ефективніше контролювати рівень цукру.

Бразильські горіхи

Бразильські горіхи — чудове джерело селену, який підвищує чутливість до інсуліну. Дослідження показують, що селен допомагає знизити рівень інсуліну та поліпшити контроль глюкози у людей із діабетом 2 типу. Крім того, ці горіхи містять корисні жири та антиоксиданти, що підтримують серцево-судинну систему.

Горіхи — це не лише смачно, а й корисно для підтримки енергії, здорового серця та стабільного рівня цукру в крові, роблячи їх незамінним продуктом у щоденному раціоні.

Портал "Коментарі" вже писав, що високий артеріальний тиск значно підвищує ризик серцево-судинних захворювань і інсультів. Одним із простих та природних способів підтримки нормального тиску є регулярне вживання чаю.