Цю загрозу ігнорують всі: розкрито шокуючу правду про харчування
Головна концепція цієї дієти полягає в тому, що для кожної групи крові існує свій список рекомендованих продуктів.
Дієта, що базується на групі крові, стала популярною завдяки книзі доктора Пітера Д’Адамо "Eat Right 4 Your Type". Вона стверджує, що кожна група крові має свої унікальні потреби в харчуванні, а певні продукти можуть бути корисними або шкідливими для здоров'я.
Харчування для групи крові O (I)
Люди з цією групою, звані "мисливцями", повинні їсти багато білка, зокрема м’яса.
Що уникати: пшениця, кукурудза, жито, ячмінь, молочні продукти та бобові можуть порушувати травлення та спричиняти запалення.
Рекомендується: м’ясо, риба, фрукти, овочі, горіхи, зернові, м'ятний чай, настій шипшини.
Харчування для групи крові A (II)
Представники цієї групи, "землероби", повинні дотримуватися вегетаріанської дієти, уникати м’яса.
Що уникати: молочні продукти, пшениця, м'ясо.
Рекомендується: овочі, крупи, олії, фрукти (ананас, абрикос, лимон), риба та морепродукти (сардини, форель, тріска).
Харчування для групи крові B (III)
Люди з цією групою, які є адаптивними, можуть їсти широкий спектр продуктів, включаючи м’ясо, рибу, яйця та молочні продукти.
Що уникати: кукурудзу та м’ясо курки.
Рекомендується: м'ясо, риба, яйця, молоко, овочі, фрукти, крупи.
Харчування для групи крові AB (IV)
Ця група поєднує особливості двох попередніх і має змішану дієту, але їм варто уникати червоного м’яса.
Що уникати: кукурудзу, гречку.
Рекомендується: риба, ікра, соя, рис, ягоди, червоне вино.
Попередження:
Хоча дієта за групою крові популярна, багато дієтологів застерігають, що вона може призвести до дефіциту необхідних поживних речовин, таких як вітаміни і мінерали, і навіть сприяти надмірному споживанню м'яса та жирів. Якщо ви плануєте змінити харчування, варто звернутися до лікаря або дієтолога для поради.
Як вже писали "Коментарі", ми звикли вважати вівсянку ідеальним вибором для сніданку, а гречку — головним джерелом користі у щоденному харчуванні. Але є ще одна каша, яка за своїми властивостями перевершує обидві. Йдеться про перловку — ячмінну крупу, яка зберегла максимум природної користі і повертає собі заслужене місце в здоровому раціоні.