Ці 5 молочних продуктів майже не містять цукру і не шкодять фігурі

Зменшення споживання доданого цукру є одним із ключових принципів здорового харчування

Особливо важливо звертати увагу на склад молочних продуктів, які часто містять прихований цукор у вигляді підсолоджувачів, ароматизаторів або наповнювачів.

На першому місці серед продуктів, які містять мало цукру, грецький йогурт.

Дієтолог Еліза Вітакер розповіла, що знежирені або низькокалорійні грецькі йогурти містять багато білка та менше насичених жирів. Це відмінна заміна сметані, яку можна легко додавати в різні страви та перекушування, щоб збільшити споживання білка та кальцію.

Білок у молочних продуктах важливий для зростання, імунітету, відновлення тканин та вироблення гормонів. Дослідження показують, що регулярне вживання молочних продуктів позитивно впливає на м'язову масу у людей середнього та старшого віку. Це особливо важливо, тому що м'язова маса зменшується з віком, що пов'язане із зниженням фізичної функції.

Також грецьких йогуртів містять пробіотики, які підтримують здоров'я кишечника та допомагають зменшити запалення та здуття живота.

На другому місці – кефір. Це насичений поживними речовинами, ферментований молочний продукт, який має багато переваг для здоров'я. Продукт багатий на пробіотики, а також має протизапальні властивості. Кефір може зменшити вироблення кількох прозапальних білків в організмі, допомагаючи зменшити запалення та ризик ускладнень, спричинених вірусами.

Одна склянка звичайного кефіру містить 7 г натурального цукру та 10 г білка.

На третьому місці – сир. Одна склянка знежиреного сиру містить 9 г натурального цукру та 24 г білка. Білок використовується в організмі для нарощування та підтримки м'язів, а також для вироблення ферментів та гормонів, належного функціонування імунної системи та балансу рідини та електролітів.

Він також насичує та може довше залишати відчуття ситості. Крім того, збільшення споживання білка понад добову норму, що рекомендується, може бути корисним для підтримки здорової ваги.

На четвертій позиції – молоко. Це один із найбільш поживних та збалансованих продуктів. Продукт багатий на білки, вуглеводи та харчові жири.

Одна склянка 1% молока об'ємом 225 мл містить близько 8 г білка та 12 г цукру, а також кальцій, вітамін D та калій. Калій, що міститься в молочних продуктах, підтримує здоров'я серця, забезпечує належний рівень гідратації та баланс рідини, а також допомагає запобігти гіпертонії, інсульту та утворення каменів у нирках.

Та й на п'ятому місці сир Рікота. Це м'який сир, який виготовляється з молочної сироватки, що залишається після виробництва інших сирів, таких як моцарелла. Він має природний низький вміст цукру, що робить його відмінним вибором для тих, хто хоче зменшити споживання цукру, одночасно насолоджуючись насиченою та кремовою текстурою.

Одна порція знежиреного сиру містить 12 г білка та 6 г натурального цукру.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від молочних продуктів.