Чотири "золотих" принципи харчування: що важливо знати

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла про головні принципи харчування, які допоможуть налагодити травлення і поліпшити здоров'я

Якщо хочете залишатися молодими та здоровими, то потрібно переглянути свій спосіб життя, зокрема раціон і ставлення до спорту. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла про "золоті" принципи харчування, які важливо знати.

Насичуйте організм корисними бактеріями

Збагачуйте свій раціон кисломолочними продуктами, в складі яких є пробіотики, які зменшують інтенсивність набору маси та акумуляції жиру. Також ці речовини допомагають нормалізувати рівень інсуліну і загального холестерину в крові.

Скорочуйте калорійність їжі

Віддавайте перевагу здоровій їжі, в складі якої багато клітковини, яка поліпшує травлення. Також експерт не рекомендує їсти на ніч.

Дотримуйтеся режиму харчування

Дієтолог зазначила, що необхідно дотримуватися певного режиму харчування і тимчасових рамок, щоб наш мікробіом був здоровим. Якщо це будуть рамки 12 годин, це буде добре. Якщо 10 годин - ще краще. Але найзагартованіші можуть час від часу практикувати режим 8/16. Це коли протягом 8 годин ви приймаєте їжу, а потім 16 годин голодуєте. Такий режим запускає процес самоочищення клітин від "сміття".

Щодня насичуйте організм поліфенолами

У рослинних продуктах містяться поліфеноли - потужні антиоксиданти, які позитивно впливають на роботу всього організму. Бажано, щоб ці речовини були присутні в раціоні щодня. Вони зменшують рівень запалення, коректують кількість холестерину, пригнічують ріст клостридій, які збільшуються, коли ми стаємо старше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яких принципів харчування необхідно дотримуватися після 35 років.