Чотири продукти, які потрібно їсти при коронавірусі

Вчені дізналися, які продукти можуть заблокувати розвиток COVID-19

Нове дослідження американських учених показало, що хворим на коронавірус рекомендується включити у свій раціон харчування кілька відомих всім нам продуктів. Експерти впевнені, що їх вживання позитивно позначиться на загальному стані пацієнтів з коронавірусною хворобою. Про це повідомляє видання Frontiers in Plant Science.

Так, у дослідженні вчених Університету штату Північної Кароліни йдеться, що хімічні сполуки, що містяться в деяких продуктах, можуть перешкодити коронавірусу. Зокрема, такими названі зелений чай та ягоди двох сортів круглолистого винограду "мускадін" (включаючи насіння і шкірку). Вчені повідомляють, що ці продукти пригнічують активність ферментів протеази SARS-CoV-2. Крім того, хоча і меншою мірою ніж виноград і зелений чай, знижують активність ферментів COVID-19 ще два продукти - темний шоколад і какао.

Нагадаємо, популярний лікар Євген Комаровський озвучив несподіваний лайфхак в боротьбі з коронавірусом. Медик розповів, як потрібно правильно спати при коронавірусі. Виявляється, обрана поза для сну може допомогти хворим з тяжкою формою коронавірусної хвороби і значно полегшити їхні страждання.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, вчені відзначають специфічний вплив коронавірусної хвороби на психіку людини. Лікар-інфекціоніст повідомив, що медики розділилися на два табори в оцінці впливу коронавірусної інфекції на емоційний стан людини. Хворі на коронавірус, дійсно, можуть відчувати сильну слабкість аж до депресивних настроїв.