Чому шкідливо пити каву кожен день

Звичка регулярно пити каву може погано відбитися на здоров'я

Багато людей не можуть собі уявити свій ранок без випитої чашки кави. Хтось вважає за краще його днем, а хтось і зовсім перед сном. Пити каву входить в якусь звичку, від якої вже складно відмовитися. Однак якщо вживати його щодня, можна завдати своєму здоров'ю шкоду.

Як і у будь-якого продукту у кави є свої плюси та свої недоліки. Занадто багато кофеїну в організмі дасть вам заряд енергії. Але коли це починає зникати, ви залишаєтеся з занепокоєнням, яке може навіть привести до панічних атак. Також, надмірне вживання кави може порушити режим сну, що може призвести до безсоння.

Крім того, кофеїн може призвести до зростання бактерій в роті, що може викликати карієс емалі. А це своєю чергою призведе до неприємного запаху з рота і появи плям на зубах. Дослідження також показують, що високе споживання кофеїну може привести до проблем з травленням, включаючи гастроезофагеальна рефлюксна хвороба.

Якщо ви помічаєте за собою занадто часті головні болі, причиною цього може стати кава, в разі її вживання. Доведено і те, що людина, яка не може обходитися без кави навіть протягом дня, може відчувати часті перепади настрою і дратуватися.

Наливаючи чергову чашку кави варто пам'ятати, що цей напій може привести до підвищення артеріального тиску. Високий кров'яний тиск або гіпертонія можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

У разі, якщо ви не готові відмовитися від кави, варто пам'ятати, що його, як і будь-який інший продукт, варто вживати в міру. В іншому випадку цей напій може нашкодити вашому здоров'ю.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що дієтологи назвали продукти, які необхідно вживати щодня, а також про напій, що здатний запобігти раку.