Чому не варто вживати багато молока — дослідження

Лактоза спричиняє ламкість кісток

Молоко є цілком натуральним напоєм, першою їжею немовляти, а також улюбленими ласощами багатьох дорослих в усьому світі. Яких тільки різновидів молока не існує! А скільки різноманітних молочних продуктів сьогодні пропонує нам аграрний сектор! Та поза чудовими смаковими якостями і беззаперечною користю для організму, молоко може принести й шкоду. Такий висновок зробили британські вчені, про що свідчить відповідна публікація в медичному виданні "The BMJ", пише Times of India.

Оптимальною кількістю на день для дорослої людини є 240-250 мл молока. При цьому все ще дозволяється без проблем вживати іншу молочну продукцію — сир, йогурт, масло тощо. Молоко містить чимало корисних білків, жирів та вітамінів, зокрема D та B12. Крім того, дозволена денна норма молока забезпечить 30% необхідної людині кількості кальцію. Що ж може бути не так?

Як стверджують британські медики, три і більше склянки молока збільшує ризик переломів, особливо у жінок. Шанс отримати подібну травму виріс аж на 16%.

Причина у тому, що молочна лактоза містить у собі спеціальний природний підсолоджувач (цукор) під назвою D-галактоза. Саме її накопичення в організмі впливає на ламкість кісток, а також посилює окислювальний стрес. Крім того, через постійне вживання молока може далі розвинутися будь-яке хронічне запалення, що початково "спало".

Уважнішими до здоров’я слід бути і людям похилого віку. У осіб поважних років цілком може розвинутися остеопороз через любов до молока. До такого висновку дійшли вчені США, опублікувавши відповідний матеріал у "The American Journal of Clinical Nutrition".

Раніше "Коментарі" розповідали, який продукт допомагає людині швидше впоратися із наслідками коронавірусу.

Також на порталі можна дізнатися, що робити, якщо випадково з’їв продукт із пліснявою.