Чим замінити цукор в раціоні: найцікавіші варіанти

Зловживати цукром не варто

Якщо хочете уникнути проблем зі здоров'ям, тоді обмежте у своєму раціоні цукор, тому що його зловживання призводить до ожиріння та інших захворювань. Фітнес-тренер Марина Боржемська на своїй сторінці в Instagram розповіла, чим можна замінити цей продукт.

Кокосовий цукор

Останнім часом кокосовий цукор набуває все більшої популярності. У його складі є калій, магній, вітаміни групи В і інші цінні мікроелементи. Він має низький глікемічний індекс і легкий карамельний аромат. Кокосовий цукор прекрасно доповнить випічку або ранкову каву.

Кленовий сироп

Цей натуральний продукт містить безліч мінералів, зокрема марганець, залізо, фосфор, натрій. У кленовому сиропі низький вміст фруктози, його можна вживати навіть діабетикам. Він відмінно підійде для випічки, смузі та десертів.

Сироп агави

Попри те, що цей сироп не дуже поширений в Україні, він має насичений смак і багатий вітамінний склад. За словами Боржемської, сироп агави не дозволяє інсуліну різко підвищуватися в крові.

Сироп топінамбура

Він проводиться з коріння земляної груші й на смак нагадує мед. У нього також найнижчий глікемічний індекс. Сік топінамбура можна використовувати у випічці.

Стевія

Цей продукт цінний тим, що в десятки, а то і сотні разів солодше цукру, але при цьому не підвищує його рівень в крові. У стевії багато корисних якостей, тому її застосовують для лікування різних хвороб.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от МАРАФОН в здоровую Жизнь (@insta_borzhemsky)

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи радять скоротити споживання цукру до мінімуму. Але зробити це не просто, тому що цей продукт викликає звикання. Але, якщо ви зважилися на такий крок, тоді почніть з 8 перших кроків.