Без цих продуктів багато хто не може уявити собі дня: вони дуже канцерогенні

Деякі продукти шкідливі навіть у відносно невеликих кількостях

Деяка їжа з магазину може стати отрутою. І справа не лише у дозі. А українці схильні вживати її навіть щодня.

Експерти звертають увагу, що до 30% смертей від раку спричинені неправильним харчуванням. В одному зі своїх відео доктор Бартек Кульчинський перелічує дев'ять груп продуктів харчування, які можуть збільшити ризик раку. Солодощі, кондитерські вироби та підсолоджені напої очолюють список. Але це лише початок довгого списку.

Хоча цукор сам по собі не є канцерогенним, його надлишок у раціоні може сприяти розвитку раку. Штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, також класифікуються Міжнародним агентством дослідження раку як можливі канцерогени.

Картопля фрі та картопляні чіпси містять акриламід - речовину, що утворюється під час смаження, випікання та запікання. Дослідження показують, що акриламід може сприяти розвитку раку нирок, ендометрію, яєчників та молочної залози.

Експерти попереджають, що регулярне вживання таких продуктів може збільшити ризик раку.

Дивно, але навіть кава, чай та супи можуть збільшити ризик раку, якщо їх вживати за дуже високих температур. Дослідження показують, що гарячі рідини можуть пошкодити слизову оболонку стравоходу, подвоюючи ризик плоскоклітинного раку стравоходу.

"Високе споживання солі збільшує ризик раку шлунка", – попереджає експерт.

Він також вказує на консервовані продукти, які можуть містити бісфенол А, речовина, що проникає в їжу та потенційно шкідлива для здоров'я.

Дієтолог також застерігає від вживання червоного м'яса, особливо м'яса, сильно обробленого та обробленого за високих температур.

"М'ясо, оброблене за високих температур, виробляє канцерогенні сполуки, які можуть активувати гени, що викликають рак", - додає він.

Експерт зазначає, що помірність та здоровий глузд є ключовими. Ні червоне м'ясо, ні підсолоджувачі, ні печиво не викличуть рак, якщо їх вживати іноді.

Важливо віддавати пріоритет здоровим та безпечним продуктам у своєму раціоні. Також слід уникати продуктів із ознаками цвілі та обмежувати споживання алкоголю.

Читайте також на порталі "Коментарі" - коштує копійки, а вітамінів має найбільше: про яку рибу йдеться.