Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не треба курити електронні сигарети: експерт назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не треба курити електронні сигарети: експерт назвав причину

Експерт розповів про важливі деталі куріння електронних сигарет

11 січня 2021, 20:44
Поділіться публікацією:

Електронні сигарети з кожним днем все більше набирають популярності серед завзятих курців, адже ті впевнені в тому, що від них набагато менше шкоди. Проте, в електронних сигаретах теж можна знайти достатню кількість недоліків, пише golos.

Чому не треба курити електронні сигарети: експерт назвав причину

Електронна сигарета. Фото: golos

Так, експерт з контролю за тютюном Костянтин Красовський заявив, що безнікотинові електронні сигарети немає сенсу використовувати тій людині, у якої є сильна фізична залежність від нікотину.

"Безнікотинові електронні сигарети немає сенсу застосовувати, якщо у людини фізична залежність від нікотину. Є люди, які почали палити електронні сигарети і через деякий час припинили куріння як звичайних, так і електронних сигарет. Але при цьому приблизно 90% з них продовжують палити і те, і інше, і не кидають", — пояснив фахівець.

Саме з цієї причини замінювати звичайні сигарети електронними — це малоефективно. Тому як людина і далі продовжує палити. Крім тих рідкісних винятків, коли людина спробувавши електронну сигарету, вирішує кинути цю шкідливу звичку.

"В основному це спосіб продати щось під приводом боротьби з курінням", — підсумував Костянтин Красовський.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому кинути палити так складно. Рано чи пізно кожен курець починає замислюватися про те, що пора попрощатися з цією шкідливою звичкою. Але весь час щось заважає досягти цієї мети: то сили волі немає, то немає розуміння, навіщо це потрібно робити. Вчені з Університету природних наук штату Мічиган заявили, що вся справа саме в генетиці.
Вони виявили, що колись відкинутий генетичний механізм може відповідати за нікотинову залежність, а також за ефекти скасування, завдяки яким кинути курити так непросто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини