Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки П'ять найкращих добавок для зміцнення імунітету
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найкращих добавок для зміцнення імунітету

Дефіцит вітамінів може підірвати здатність вашого організму захищатися від вірусів

8 січня 2021, 11:03
Поділіться публікацією:

Перебуваючи на піку пандемії COVID-19, в розпал сезону застуди та грипу, важливо знати, які вітамінні добавки потрібно приймати, щоб зміцнити імунну систему та забезпечити додатковий захист від усього, що може проникнути крізь медичну маску. Як стверджують фахівці з Американської академії харчування та дієтології, ніяка їжа або добавка не можуть запобігти хворобі, але гарна різноманітність поживних речовин, включаючи вітаміни, пробіотики, білок або цинк на регулярній основі, може забезпечити захист від сезонних захворювань.

П'ять найкращих добавок для зміцнення імунітету

Добавки для зміцнення імунітету - фото з відкритих джерел

Пробіотики

Прийом навіть найкращих добавок не принесе особливої користі, якщо ваш організм не засвоює ці поживні речовини. Доктор медицини Олександр Лайтстоун Борсанд запевняє, що в першу чергу необхідно вирішити проблему запалення кишківника, тому що нездоровий кишечник не дозволяє належним чином засвоювати поживні речовини, які необхідні для зміцнення імунітету. Для цього якраз і потрібні пробіотики.

Вітамін С

Аскорбінова кислота, більш відома як водорозчинний вітамін С, є "незамінним вітаміном", тому що наш організм не виробляє його. Нам доводиться отримувати цю поживну речовину з їжі або добавок. Вітамін С давно відомий своєю імуностимулюючою дією і стимулюючими утворення антитіл властивостями.

Вітамін D

Його часто називають "вітаміном сонячного світла", тому що наш організм виробляє його природним чином, коли ми піддаємося впливу сонця. Саме тому сплеск сезонних застуд та грипу збігається із зимою, коли у нас мало можливостей погрітися на природному сонячному світлі. Дослідження 2017 року, опубліковане в Британському медичному журналі, показало, що щоденний прийом добавок вітаміну D може допомогти запобігти застуді та грипу, особливо людям з його дефіцитом.

Вітаміни B12 і B9

Отримання достатньої кількості вітамінів B12 (кобаламін) і B9 (фолієва кислота) в залежності від індивідуальних потреб має вирішальне значення для сили імунної системи. Психіатр і дієтолог Шелдон Заблоу стверджує, що брак цих вітамінів, особливо фолієвої кислоти, може спровокувати  надмірну реакцію імунної системи, викликаючи хронічне запалення.

Цинк

За даними Національного інституту здоров'я США, таблетки цинку можуть допомогти зменшити симптоми застудних захворювань. Однак, на думку фахівця Джейсона Мітчелла, необхідні додаткові дослідження, щоб визначити найбільш ефективну дозу і тривалість лікування. Медик вважає, що є багато добавок, які рекомендуються для підтримки імунної системи, але лише деякі з них вивчені повною мірою, як, наприклад, вітаміни C, D або пробіотики.

Раніше "Коментарі" писали про п'ять продуктів, які підвищують настрій.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Лена

14 січня 2021, 19:48

Кстати, да - многие недооценивают роль витамина Д. А мы семьей еще курсами экстракт женьшеня пьем. Наблюдаю, что болеть стали реже, и как-то больше в легкой форме. Тут про исследования можно почитать https://ginseng-ua.com/article/ukreplenie-immuniteta


Новини