Не молоко і не сир: продукт, який приведе рівень кальцію у вашому організмі в норму
У насінні кунжуту кальцію більше в 4 рази, ніж у молоці
Кальцій впливає на міцність кісток та зубів, тонус м'язів, роботу кровоносних судин та активність нервової системи. Про це повідомляє портал "Коментарі".
Насіння кунжуту – справді можна назвати чемпіоном із вмісту кальцію. Дієтологи цей продукт особливо цінують. Насамперед, завдяки своєму вражаючому харчовому профілю, особливо щодо рівня кальцію. За визнанням багатьох дієтологів, цей продукт став важливим союзником для тих, хто прагне покращити стан свого загального здоров'я та зміцнити кістки.
Насіння кунжуту є одним із найбагатших рослинних джерел кальцію, навіть перевершуючи багато молочних продуктів. Цей мінерал необхідний підтримки міцності кісток і зубів. Більше того, насіння кунжуту містить інші важливі поживні речовини, такі як магній і фосфор, які допомагають засвоєнню кальцію та сприяють здоров'ю м'язів та нервів.
На додаток до вмісту мінеральних речовин, насіння кунжуту багате на антиоксиданти, такі як сезамін і сезамолін, які борються з окислювальним стресом.
Вони також містять ненасичені жирні кислоти, які корисні здоров'ю серцево-судинної системи. Включити це насіння до свого щоденного раціону можна так само просто, як додавати його в салати, смузі або використовувати тахіні в різних приготуваннях.
Щоб зрозуміти важливість насіння кунжуту, варто порівняти вміст кальцію у деяких популярних продуктах.
Молоко – у 100 грамах міститься 125 мг кальцію.
Кунжут – у 100 грамах міститься 975 мг кальцію.
Сир кисломолочний – у 100 грамах міститься 100 мг кальцію.
Читайте також на порталі "Коментарі" – лікарі назвали найкращі продукти для профілактики дефіциту кальцію.