Не лише риба: у яких продуктах рекордний вміст фосфору

Експерти розповіли, які продукти слід додати до раціону тим, у кого дефіцит фосфору в організмі

Фосфор – один із важливих життєво необхідних мікроелементів для організму. Він бере участь у багатьох процесах, зокрема регулює рівень гормонів, зміцнює кістки, виконує функції м'язової та нервової системи. У яких продуктах його багато?

Експерти зазначили, що фосфор у великій кількості міститься у м'ясі та рибі, але не тільки ці продукти можуть заповнити його запас в організмі.

Броколі

Дуже смачний та корисний овоч, який має бути в меню тих, хто стежить за своєю фігурою. У броколі міститься багато вітамінів В, РР, Е та С, а також клітковини, магнію, кальцій та, звичайно ж, фосфору.

Молочні продукти

Додайте в меню молочні продукти: кефір, натуральний йогурт, сири – все це джерела фосфору, і найкраще він засвоюється організмом разом із кальцієм.

Зерно

Експерти зазначили, що фосфором також багаті багато зернових культур, наприклад, кукурудза, овес і ячмінь. І крім цього мікроелемента, у них багато інших вітамінів та цінних елементів, необхідних для нормального функціонування організму.

Нагадаємо, що нестача цинку може негативно впливати на роботу організму. Цей мікроелемент дуже корисний для імунітету, ефективний для загоєння ран, виразок у роті та інших неприємностей зі здоров'ям. Нутриціолог Оріт Марковіц розповіла, які симптоми вказують на дефіцит важливого мікроелемента.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що важливу роль у нашому раціоні відіграє клітковина - складний вуглевод, який очищує та покращує роботу кишківника, нормалізує вагу та знижує рівень "поганого" холестерину в крові. У яких продуктах вона міститься?