Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Не кальцій: що потрібно для здорових і міцних кісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Не кальцій: що потрібно для здорових і міцних кісток

Не тільки кальцій важливий для здоров'я кісток

30 листопада 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Вчені провели дослідження і з'ясували, що для зміцнення кісткової тканини організм потрібно забезпечувати не кальцієм, як вважає більшість, а таким макроелементом, як магній. З чим це пов'язано?

Не кальцій: що потрібно для здорових і міцних кісток

як зміцнити кістки (фото з відкритих джерел)

Експерти з'ясували, що багато людей, крім харчових продуктів, отримують кальцій зі спеціальних добавок. Але підвищений рівень цього елемента може спровокувати серцевий напад. Вчені кажуть, що надлишок кальцію безпосередньо пов'язаний з каменями в нирках і іншими захворюваннями. Але якщо кальцій отримувати тільки з харчових джерел, він буде мати більш сприятливий ефект.

Разом з цим, доктор Абрамс завдяки дослідженню з'ясував, що дуже хороший вплив на кісткову систему людини надає магній. Цей макроелемент збільшує приріст мінералів в кістках, а це дуже важливо для дітей і людей в літньому віці, тому що вони найбільше схильні до підвищеного ризику переломів кісток. Знайти магній можна в таких продуктах, як авокадо, темний шоколад, бобових, горіхах та інших.

Вчені відзначають, що кальцій важливий для кісток, але магній йому не поступається, так що важливо збагачувати організм різними вітамінами та мінералами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зрозуміти, що в організмі недостатньо магнію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини