Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Названі причини, чому не варто зловживати вітаміном C
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі причини, чому не варто зловживати вітаміном C

Принцип «що занадто — то не на здоров’я» діє і у випадку із вітаміном C

10 січня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:

Люди звикли, що коли мова заходить про корисні для організмі речовини, то справжньою класикою є вітамін С. Утім, мало хто знає, що у великих дозах він може завдати значних незручностей. Як же у час коронавірусної пандемії не "переборщити" із вітаміном, пише Times of India.

Названі причини, чому не варто зловживати вітаміном C

Із вітаміном C також можна перестаратися. Фото із відкритих джерел

Коронавірус змусив багатьох осіб піти в аптеку, аби придбати щось на підтримку власного організму та імунітету. Різноманітні корисні добавки, цинк, магній, десятки вітамінів із усім набором літер алфавіту… І серед них — "найзвичнійший" — вітамін С.

Згідно із науковими дослідженнями, рекомендована до вживання кількість вітаміну С на добу становить 65-90 мг. Можна вдатися до легких порівнянь: у одному апельсині міститься близько 51 мг вітаміну. Тож якщо ви щодня з’їдатимете два апельсини, цього буде достатньо, аби поповнити запас вітаміну С в організмі. Однак не варто закупатися цитрусовими без меж — ризикуєте схопити алергічну реакцію.

Існує і "стеля" для приймання вітаміну на добу — це 2000 мг. Утім така доза уже є надмірною для організму. За подібної кількості поживної речовини, людина може відчувати різного роду дискомфорт, що свідчитиме про передозування.

До найбільш розповсюджених симптомів належать діарея, блювота, печія, нудота, біль у животі, головний біль і навіть безсоння.

Якщо припинити вживання вітаміну С, симптоми швидко відступлять.

А ще не забувайте, що змінити здоров’я лише лікарськими добавками не вдасться. Треба ще дотримуватися здорової дієти, що зможе тримати в балансі інші корисні речовини у вашому організмі, робити регулярні спортивні вправи і намагатися обходитися без шкідливих звичок. Крім того, пам’ятайте про дотримання соціальної дистанції щонайменше у 1-1,5 м, носіння захисних масок та постійне миття рук чи використання антисептиків. Лишайтеся здоровими!

Раніше "Коментарі" розповідали, як розпізнати нестачу вітамінів у організмі.

Також на порталі можна дізнатися, чим же, на думку лікарів, корисні вітамін С та цинк під час коронавірусу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини