Названо п'ять продуктів з високим вмістом селену

Селен - життєво-необхідний мікроелемент, який виконує в організмі цілий ряд захисних функцій

Про користь селену говорять мало, однак цінність мінералу для людського організму дуже велика, тому експерти радять збагачувати їм свій щоденний раціон.

Фахівці відзначають, що селен виконує важливу роль в обміні речовин, роботі щитовидної залози, захисті клітин від ушкоджень, пов'язаних з окислювальним стресом. Селен також важливий для зміцнення імунної системи, поліпшення роботи мозку і зниження ризику серцево-судинних захворювань. Які продукти багаті цим мікроелементом?

Устриці

Ця екзотична страва користується великою популярністю. У порції з шести устриць знаходиться майже 100% добової дози селену в 55 мкг. Ще цей продукт багатий на інші вітаміни та цінні речовини, зокрема на залізо і цинк.

Бразильський горіх

Селен, на який багаті бразильські горіхи, в середньому міститься 96 мкг. Однак його місткість може доходити до більш високих показників - 400 мкг в кожному горісі. Все залежить від вмісту в ґрунті, де ростуть рослини.

Яйця

Одне велике яйце містить 28% добової дози цього мікроелемента, при чому велика частина знаходиться в жовтку. Яйця - це ще і недороге джерело білка з низьким вмістом вуглеводів.

Сардини

Експерти також радять включити у свій раціон сардини, тому що вони багаті селеном, а також вітаміном В12, фосфором, омега-3 жирними кислотами та вітаміном Д. В складі сардин - від 40,6 до 52 мкг селену.

Насіння соняшнику

У цих популярних ласощах також багато селену, який має антиоксидантну дію і запобігає запальним процесам. Також в насінні соняшнику міститься клітковина і білки, які зміцнюють імунітет і сприяють схудненню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти містять багато клітковини.