Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Лікар пояснила, коли вітамінні комплекси можуть бути небезпечні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснила, коли вітамінні комплекси можуть бути небезпечні

Вітаміни, куплені в аптеці, не завжди йдуть на користь

12 жовтня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Починається сезон холодів і грипу, й українці біжать до аптек по вітаміни. Однак медики закликають припинити пити вітаміни без припису лікаря, передає ТСН.

Лікар пояснила, коли вітамінні комплекси можуть бути небезпечні

Так, генетик і мікробіолог Дарія Лосєва каже, що українці часто обирають полівітамінні комплекси, де по кілька десятків елементів. Нерідко обирають більш дорожче, бо вважають, що так краще. Але це не так, каже лікар.

"Там дуже багато вітамінів, які якраз антагоністи один одного. Тобто, фактично засвоєння цих вітамінів, наприклад, вітамінів В разом з вітаміном Д, погіршується. Все, що не потрібно організму, виходить з сечею.  Фактично виходить дуже дорога сеча. А людина не факт, що щось отримає", — пояснює Лосєва.

Тож спочатку, закликала спеціаліст, треба звернутися до лікаря.

У свою чергу, дієтологиня Оксана Скіталінська повідомила, що вітаміни з продуктів засвоюються краще, ніж з пігулок. Для імунітету, зокрема, насамперед необхідний білок: він якраз є тим будівельним матеріалом, з якого будуються всі клітини організму, в тому числі клітини імунної системи.

До раціону фахівчиня радить додати максимум зелені та овочів. Тоді як фрукти краще замінити на ягоди та горіхи, які більш корисні. Крім того, не забувайте спати по 8 годин і рухатися.

Нагадаємо, медики озвучили правила, які допоможуть уникнути грипу та застуд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини