Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Ваші почуття і емоції після передчасних пологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ваші почуття і емоції після передчасних пологів

Коли дитина народжується передчасно, мама часто відчуває сильні та змішані почуття - щастя, сплутаність свідомості, страх, занепокоєння, безпорадність і багато іншого

4 січня 2021, 14:24
Поділіться публікацією:


Ваші почуття і емоції після передчасних пологів

Фото: Shutterstock

Після передчасних пологів у жінок зазвичай виникає питання про те, що сталося і що викликало раннє народження малюка. Новоспечена мама може відчувати себе безпорадною, сумною, винуватою, стурбованою, нервовою або травмованою досвідом народження. У деяких батьків виникають суперечливі почуття. Це теж нормально. Вони можуть гніватися і сердитися на свою дитину за те, що вона народилася хворою або занадто рано. Деякі батьки навіть відмовляються тримати малюка на руках або відвідувати відділення інтенсивної терапії новонароджених.

Як впоратися зі своїми почуттями та емоціями

Робота з почуттями та емоціями:

- прийміть свої почуття, якими б вони не були. Визнання власних емоцій — перший крок до якнайшвидшого полегшення психічного стану.

- поговоріть з кимось про те, як ви себе почуваєте. Це може бути ваш партнер, довірений член сім'ї, друг або психолог — консультант.

- прийміть спосіб вашого партнера впоратися зі своїми почуттями, якщо він відрізняється від вашого.

Турбота про себе:

- подбайте про здорову їжу, фізичну активність, відпочинок та заняття улюбленою справою. Обмежте споживання кофеїну та алкоголю.

- намагайтеся побути наодинці з собою кожен день, навіть кілька хвилин. Наприклад, ви можете практикувати глибоке контрольоване дихання, розслаблятися, слухаючи улюблену музику або виходити на прогулянку.

Контакт з дитиною:

- відзначайте успіхи, позитивні моменти й прогрес вашого малюка. Так, зараз ваша дитина знаходиться у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, але зовсім скоро малюк зміцніє і видужає! У вас буде багато причин відчувати себе позитивно.

- близькість до дитини допомагає вам налаштуватися на одну хвилю і зміцнити зв'язок. Ви можете зробити це, беручи активну участь у повсякденній турботі про свою дитину.

- дізнайтеся, як ви можете допомогти своєму недоношеному малюку, наприклад, стежити за проявами стресу у дитини або обережно замінити підгузок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини