Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Ваше тіло після пологів: чого очікувати і що робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Ваше тіло після пологів: чого очікувати і що робити

Найпоширеніші проблеми зі шкірою, м'язами та суглобами, з якими стикаються більшість жінок

15 січня 2021, 13:22
Поділіться публікацією:

Під час вагітності організм виробляє гормон релаксин в великих кількостях, що може згодом послабити суглоби. В результаті ви можете помітити, наскільки вам складно підіймати дитину незліченну кількість разів на день. Зміцнення рук, м'язів спини та плечей допоможуть вам зняти напругу з верхньої частини тіла. 

Ваше тіло після пологів: чого очікувати і що робити

Жінка з дитиною. Фото: soulpost.ru

Набряклі пальці та щиколотки

"Під час вагітності ваш організм виробляє приблизно на 50% більше крові та інших рідин, ніж зазвичай, - каже дієтолог Ліссі Лакатос, — гормональні коливання можуть сприяти появі набряків на обличчі, щиколотках, шиї і ногах". Вибирайте продукти, багаті калієм, такі як фрукти та овочі — це допомагає протидіяти ефектам натрію (солі).

Груди

Лактація змушує шкіру на грудях більшості жінок розтягуватися, незалежно від того, годують вони грудьми чи ні. "Як тільки вагітність і годування закінчуються, у більшості жінок груди істотно зменшується в об'ємі, але розтяжки зберігаються, а шкіра дещо провисає", — говорить пластичний хірург Роберт Брюк. Багато новоспечених мам приймають зміни в грудях, як обряд переходу до материнства. Деякі можуть захотіти виконувати вправи, здатні допомогти зміцнити грудну стінку, інші вдаються до пластики.

Живіт

Залежно від вашого віку, генетики та кількості набраної ваги, на животі можуть з'явитися розтяжки, жирові прошарки або провисаюча шкіра. Після пологів живіт повернеться до своєї звичної форми приблизно через 6 тижнів, коли матка скоротиться до початкового розміру і всі органи в черевній порожнині займуть свої місця.

Стегна

Під час вагітності дуже часто знижується рівень активності і харчування у жінок. Ці фактори означають, що ви наберете вагу, а зайвий жир розподілиться в "проблемних" місцях більшості жінок: спина, стегна і попа. Навіть якщо ви продовжите здорове харчування і регулярні тренування, вагітність сама по собі визначить, куди розподілити зайві кілограми. Щоб схуднути після вагітності, зазвичай потрібен один рік. Щоб поступово скинути кілограми, експерти рекомендують поєднувати фізичні вправи та збалансоване харчування.

Раніше "Коментарі" публікували покрокове керівництво по етапах пологів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини