Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Ваша дієта перед зачаттям
commentss НОВИНИ Всі новини

Ваша дієта перед зачаттям

Те, що ви споживаєте в їжу зараз, буде мати значення і потім, коли ви завагітнієте. Що необхідно включити в раціон, щоб підвищити свої шанси на зачаття дитини та здорове протікання вагітності

4 січня 2021, 13:48
Поділіться публікацією:


Ваша дієта перед зачаттям

Фото: life.ru

Листова зелень

Така зелень, як шпинат, капуста і мангольд є хорошими джерелами фолієвої кислоти і вітаміну B, які допомагають запобігти дефектам нервової трубки (в тому числі й ущелина хребта) на самих ранніх стадіях розвитку плоду.

Молоко

Молоко з високим вмістом кальцію має вирішальне значення для скелета плода, що активно розвивається. Оскільки підняття рівня кальцію в організмі займає деякий час, починайте пити молоко вже сьогодні.

Утримайтеся від алкоголю

Данське дослідження показало, що жінки, які випивали від одного до п'яти алкогольних напоїв на тиждень при спробі зачати першу дитину, мали на 39% менше шансів завагітніти протягом шести місяців, у порівнянні з жінками, що не споживали алкоголь. Навіть невелике, але регулярне споживання може заподіяти шкоду мозку і нервовій системі плоду, що розвивається, а іноді навіть призводить до алкогольного синдрому плода, відмітними рисами якого є мікроцефалія (аномально маленька голова), розумова відсталість і вроджені серцеві вади.

Малина

Малина (а також лохина і полуниця) — ці ягоди містять фітонутрієнти — рослинні речовини, які допомагають організму боротися з хворобами. Вони також містять багато вітаміну С, який необхідний для формування належного колагену — ключ до зміцнення ваших мембран.

Йогурт

Йогурт містить пробіотики — корисні бактерії, які допомагають посилити вашу імунну систему. Це особливо важливо під час вагітності, тому що організм жінки природним чином пригнічує її імунну систему для захисту дитини.

Устриці

Устриці містять високий рівень цинку — поживна речовина, яка має життєво важливе значення для сексуального зростання і дозрівання, як для чоловіків, так і для жінок. Дослідження показують, що недолік цинку впливає на чоловічу і жіночу фертильність, перешкоджає зростанню і розвитку, а також затримує статеве дозрівання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини