Вагітність у підлітковому віці

Вагітність в підлітковому віці - переважно небажана та несподівана подія. Щорічно гінекологів в різних країнах відвідують близько 200 000 вагітних підлітків. У зв'язку з настільки ранньою вагітністю можуть виникнути питання про те, як піднести новину батькам, якому результату вагітності ви віддасте перевагу, як це вплине на ваше навчання, що скажуть друзі


Перше, що необхідно зробити - почати піклуватися про свою вагітність і звернутися за допомогою.

Я дійсно вагітна?

Перш ніж розповідати батькам і хлопцеві про вагітність, необхідно з'ясувати, чи дійсно ви вагітні. Єдиний спосіб - виконати домашній тест на вагітність. Ви можете придбати такий тест в будь-якій аптеці або роздрібному магазині. Також ви можете відвідати свого гінеколога, який проведе аналіз крові на ХГЧ, щоб встановити вагітність.

Розмова з батьками

Зрозумійте, що ваша рання вагітність - не те, про що мріяли батьки для своєї дочки. Постарайтеся бути смиренною, вибачаючись за непокору правилам / очікуванням батьків - в такому випадку ви і ваші батьки зможете почати все з чистого аркуша.

Ваші батьки, безсумнівно, запитають у вас про батька дитини, і захочуть дізнатися, чи планує він допомагати вам доглядати за малюком. Якщо у вас є відносини з батьком дитини (і ви хотіли б продовжувати їх), запитаєте хлопця про його почуття та думки з цього приводу, щоб відповідь на питання батьків у вас була готова заздалегідь.

Більшість батьків вважають вагітність в підлітковому віці безвідповідальним вчинком, тому вам необхідно показати їм, що берете на себе всю відповідальність за свої дії. Переконайтеся, що у вас є конкретні ідеї про те, як ви будете вчитися в школі, хто і як буде доглядати за малюком, де ви будете жити і т.д. Це покаже батькам, що ви вмієте планувати своє майбутнє і поводитися відповідально.

У ваших батьків може бути своя думка про те, що ви повинні зробити зі своєю вагітністю. Пам'ятайте, що, в кінцевому підсумку, це залежить від вас. Якщо ви зі своїм хлопцем вже прийняли рішення, повідомте батькам про це. Однак не бійтеся обговорювати з ними причини вашого вибору - вони все одно захочуть почути ваші аргументи.

Будьте готові слухати! Не закочуйте очі, не перебивайте і не виправдовуйтеся! Ваші батьки пройшли, принаймні, через одну вагітність, тому мають більше досвіду, корисної інформації та розуміння, щоб поділитися з вами.