Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Топ - 5 засобів для поліпшення сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ - 5 засобів для поліпшення сну

Кілька порад, як повернути собі міцний сон, якого ви так прагнете

5 лютого 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Навіть якщо ви відмінно спали раніше, під час вагітності абсолютно нормально часто прокидатися і перевертатися.

Топ - 5 засобів для поліпшення сну

Вагітна спить. Фото: pampers-gorodok.ru

Подушки для підтримки спини і живота

Подушка між вашими зігнутими колінами підтримує нижню частину спини і може зробити рекомендовану бічну позицію більш комфортною. Ви можете експериментувати зі звичайними подушками або використовувати подушки, зроблені спеціально для вагітних жінок.

Засоби від печії

Якщо ви страждаєте від печії, експериментуйте з додатковою подушкою, щоб підняти голову трохи вище під час сну. Також намагайтеся не їсти, принаймні, за дві години до сну, уникайте кофеїну, шоколаду, гострої і жирної їжі.

Їжа та напої

Те, що ви їсте — і коли ви їсте — може вплинути на якість вашого сну. Випийте склянку теплого молока перед сном — це перевірений часом спосіб для міцного сну. Багато експертів вважають, що амінокислота L-триптофан (знайдена в молоці та інших продуктах, таких як індичка і яйця) робить повіки важкими, підвищуючи рівень хімічної речовини у мозку, названу серотоніном.

Якщо вас часто турбують погані сни, головні болі або підвищене потовиділення протягом всієї ночі — ви можете страждати від низького рівня цукру в крові. Спробуйте їсти продукти з високим вмістом білка перед сном, щоб підтримувати стабільний рівень цукру в крові протягом ночі.

Медикаментозне лікування

В ідеалі ви повинні уникати будь-яких ліків (включаючи трав'яні засоби) під час вагітності. Більшість препаратів не були протестовані на вагітних жінках, тому дуже складно зрозуміти, як вони будуть впливати на вашу дитину.

"Намагайтеся уникати прийому снодійних ліків за рецептом на останніх термінах вагітності — це може привести до проблем з диханням і м'язовим тонусом у немовлят, які зазнали впливу цих препаратів", — говорить Аманда Демпсі, доктор медичних наук у Мічигані.

Раніше "Коментарі" публікували лайфхаки про вібір та безпечне використання дитячих колясок .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини