Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Перші ознаки вагітності: ваші відчуття і розмір плоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші ознаки вагітності: ваші відчуття і розмір плоду

Експерти розповіли, як змінюється ваше тіло на другому місяці вагітності, що таке скринінг першого триместру і які основні віхи розвитку вашого майбутнього малюка

2 лютого 2021, 10:48 comments1884
Поділіться публікацією:

На цьому тижні вагітності ручки і ніжки вашого малюка активно розвивають перетинчасті пальці, його повіки майже покривають очі, дихальні трубки тягнуться від горла малюка до гілок його легень, а "хвіст" вже майже зник.

Перші ознаки вагітності: ваші відчуття і розмір плоду

Ембріон на 8 тижні вагітності. Фото: kukuriku.ru

У мозку нервові клітини розгалужуються, щоб з'єднатися один з одним, утворюючи примітивні нейронні шляхи. Ваша дитина, яка зараз розміром з квасолину, постійно рухається і переміщається, хоча ви все ще не відчуваєте цього.

Як змінюється ваше життя

Ви можете помітити, що бюстгальтер став вам замалий. Скоро вам знадобиться більший розмір з кращою підтримкою. Зростання рівнів гормонів викликає зростання грудей та інші зміни тканин для підготовки до лактації. Ваші груди можуть продовжувати рости протягом всієї вагітності.

Пренатальні тести першого триместру

Ваш лікар або акушерка запропонує вам пройти цілий ряд тестів і здати не один аналіз під час вагітності, які допоможуть визначити, чи має ваша дитина синдром Дауна та інші відхилення у розвитку. Перш ніж ви погодитеся на якийсь тест, попросіть свого лікаря пояснити, що це таке, як це робиться, і про що розкажуть результати. Багато пренатальних тестів призначені для скринінгу, а не для діагностики. Скринінг-тести дають вам уявлення про ризик певних умов. Але тільки діагностичний тест може точно сказати, чи є у дитини проблеми.

Скринінг першого триместру — включає аналіз крові, який вимірює рівні двох білків у крові та спеціальне ультразвукове сканування, що вимірює "потиличну прозорість" — показник, який дозволяє виявити вади розвитку, синдроми і генетичні зміни плода під час ультразвукової ехографії, яка призначається при вагітності. Під час цього дослідження вивчається задня сторона шиї плода. Ультразвук виконується між 11 і 13 тижнями вагітності, аналіз крові може проводитися одночасно або на кілька днів раніше. Скринінг першого триместру дає вам інформацію про ризики розвитку синдрому Дауна у дитини та інші умови її здоров'я.

Раніше "Коментарі" писали про три важливі факти на користь вакцинації від вітрянки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Виктория

3 лютого 2021, 09:26

Необходимые витамины для беременных, США, качество GMP по триместрам, от токсикоза, для лактации, при отёчности, простуде, запорах у беременных. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини