Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування

Ущелина хребта, серповидноклітинна анемія і синдром Дауна - причини і симптоми аномального внутрішньоутробного розвитку

11 лютого 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Найбільш поширені вроджені дефекти: причини, симптоми і лікування.

Найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування

Новонароджений. Фото: gold1043.com.au

Ущелина хребта

Це вроджений дефект, при якому хребці (кістки хребта) не в повному обсязі змикаються навколо спинного мозку, зустрічається приблизно у 1 з 2 000 дітей. Викликано неправильним розвитком нервової трубки під час внутрішньоутробного розвитку. До причин розвитку дефектів нервової трубки відносять генетичну схильність, дефіцит фолієвої кислоти в організмі матері під час вагітності та впливу на організм вагітної жінки важких вірусних інфекцій на першому триместрі.

Лікування

Залежно від ступеня тяжкості патології, дитині може бути зроблена операція протягом 48 годин після народження (або в утробі матері за допомогою нової методики, яка ще не набула широкого поширення). Потім батьків вчать здійснювати догляд за ніжками дитини, щоб підготувати його до ходьби з фіксаторами і / або милицями.

Серповидноклітинна анемія

Зустрічається у 1 з 625 дітей, найбільш поширене у людей африканського та середземноморського походження. Хвороба може призвести до виснажливих нападів болю і пошкодження життєво важливих органів, іноді закінчується летально. Дана хвороба впливає на гемоглобін, спотворюючи його — замість круглої форми клітина має форму банана або серпа (звідси й назва).

Лікування

Попри те, що хвороба не може бути вилікувана, існує ряд нових методів, які здатні знизити тяжкість і частоту больових нападів.

Синдром Дауна

Синдром Дауна зустрічається у 1 з 800 дітей. Вік матері, а також батьківський вік (особливо якщо старше 42 років) збільшує ризик синдрому. Сучасні дослідження показали, що синдром Дауна обумовлений випадковими подіями в процесі формування статевих клітин і / або вагітності. Дитина з синдромом Дауна зазвичай має характерні фізичні особливості, в тому числі розкосі очі, маленькі вуха, рот і ніс, коротку шию, маленькі руки з короткими пальцями. Вушні інфекції, вади серця, загальмованість у розвитку також поширені серед дітей з цим дефектом.

Лікування

Лікування даного синдрому на сьогодні не існує. Діти з синдромом Дауна мають деяку ступінь розумової відсталості, більшість з них можуть робити багато речей, доступні здоровим дітям — ходити, говорити, навчатися читання, але, як правило, хворі діти починають робити це набагато пізніше, ніж здорові.

Раніше "Коментарі" писали, 41 тиждень вагітності — норма або патологія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини