Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування

Тактики, здатні забезпечити довгострокове здоров'я новонародженого, якщо він має вроджену (придбану після зачаття) або спадкову патологію

26 січня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Зусилля сім'ї, в якій росте малюк, і створення сприятливих умов мають колосальне значення для дитини, і допомагають звести до мінімуму його інвалідність.

Найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування

Руки мами та малюка. Фото: classpic.ru

Що робити?

Перше, що необхідно зробити, якщо дитині ставлять діагноз вродженої патології — здобути другу (і третю) думку фахівця. Почати слід з педіатра або гінеколога, який може направити до відповідних фахівців. Не впадати у відчай! Багато вроджених патологій і післяпологових ускладнень лікуються шляхом раннього виявлення і втручання.

Вроджена вада серця

Вроджена вада серця зустрічається приблизно в 1 зі 110 дітей. Наявність даної патології має різні причини, в тому числі генетичні аномалії або помилку під час розвитку плоду. Деякі вади серця можуть бути настільки незначними, що не мають ніяких видимих симптомів. Більшість вад серця можуть бути виправлені або поліпшені шляхом хірургічного втручання, медикаментозно або механічно, наприклад, за допомогою кардіостимулятора.

Клишоногість

Клишоногість зустрічається приблизно у 1 з 1000 новонароджених. Патологія впливає на хлопчиків приблизно у два рази частіше, ніж на дівчаток, і являє собою деформацію стопи, при якій вона відхиляється всередину від поздовжньої осі гомілки. Точна причина клишоногості на сьогодні залишається нез'ясованою, але поєднує в собі фактор спадковості і фактор навколишнього середовища, які впливають на розвиток плода. Для легкої форми лікування містить різні спеціальні вправи, які м'яко змушують ногу стати в правильне положення. Якщо дитина потребує більш радикального лікування, наприклад, гіпсові пов'язки, довгострокові перев'язки, спеціальне взуття, або хірургічне втручання з наступними вправами, цей процес може зайняти від трьох до шести місяців, і наступні медичні огляди протягом декількох років.

Заяча губа або піднебіння

Розщеплення губи або піднебіння з'являється приблизно у 1 з 700 дітей. Однією з найпоширеніших причин даної патології є генетичний фактор, а також екологія — ці фактори тісно взаємодіють між собою. Являє собою ущелину в середній частині піднебіння, яка виникає, якщо дві половини не зрослися в період ембріонального розвитку. Хірургічне лікування повинно бути зроблено приблизно в 3-місячному віці. Хірургія, яка відновлює розколину між носом і ротом, як правило, робиться пізніше — від 6 до 12 місяців, щоб забезпечити нормальний розвиток обличчя дитини. У рідкісних випадках може знадобитися подальше лікування після операції.

Раніше "Коментарі" писали, серцеві шуми у новонароджених - норма чи патологія?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини