Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Лікарський огляд на 6-му тижні після пологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарський огляд на 6-му тижні після пологів

Через шість тижнів після пологів кожній жінці необхідно пройти гінекологічний огляд. Більшість лікарів мають довгий список областей, які потребують особливої уваги після пологів

24 грудня 2020, 10:14
Поділіться публікацією:


Лікарський огляд на 6-му тижні після пологів

Фото: informator

Шви

Якщо у вас була епізіотомія або розриви під час пологів, перевірити стан швів і як зростаються тканини — перша справа в списку вашого лікаря. Якщо ви народжували шляхом кесаревого розтину, у вас, ймовірно, буде два огляди — один через 2 тижні після пологів, другий — через 6.

Матка, шийка матки і яєчники

Вас чекає ще один гінекологічний огляд на кріслі — вашому лікарю необхідно переконатися, що статеві органи повертаються у свій звичайний стан, який був до вагітності. Крім того, доктор перевірятиме матку на наявність ознак інфекції, і візьме мазок, щоб перевірити наявність аномальних клітин у шийці матки.

Груди

Це необхідно для того, щоб вчасно виявити блоковані молочні протоки, які відчуваються як маленькі вузли. За словами фахівців, вони можуть перерости в мастит — інфекція, яка виникає, коли бактерії потрапляють в молочний канал і блокуються там.

Сечовий міхур і кишечник

Вагітність і пологи можуть вплинути на ці органи не з кращого боку. Тому ваш лікар задасть вам ряд питань, чи страждаєте ви запорами, нетриманням сечі, розладом шлунка.

Психічне здоров'я

Оцінка емоційного здоров'я жінки під час післяпологового обстеження настільки ж важлива, як і перевірка її фізичного здоров'я. У 10% жінок може розвинутися післяродова депресія, яка проявляється в будь-який час протягом 12 місяців з моменту народження дитини.

Повернення до нормального життя

Якщо з вашим здоров'ям все добре, ваш лікар дозволить відновити звичний для вас ритм життя і активність. У ваше життя поступово можуть повертатися фізичні навантаження і заняття сексом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини