5 речей, які можуть вплинути на грудне молоко

Якщо ви годуєте грудьми, ймовірно, ви вже виявили, що годування іноді стає досить важким процесом. Трави, спеції та алергія на ліки - лише деякі речі, які можуть вплинути на поставку грудного молока


Алергія

Алергія здатна знизити виробництво грудного молока. Це не дуже хороша новина для годуючих мам, які страждають від важкої сезонної алергії, але не все втрачено: антигістамінні препарати не сильно впливають на виробництво грудного молока, якщо ваше годування вже налагоджено і встановлено.

Післяпологова кровотеча

Кровотеча після народження також може пригнічувати ранне грудне вигодовування. В основному, травматичні пологи і материнський стрес, який відчувають під час великої втрати крові, здатний пригнічувати лактогенез (або виготовлення молока).

Гіпотиреоз

Гіпотиреоз, або нестача гормонів щитовидної залози, може втручатися у виробництво молока. Щитовидна залоза допомагає регулювати такі гормони, як пролактин і окситоцин - два основних гормони, що беруть участь у грудному вигодовуванні.

Деякі трави і спеції

Шавлія, м'ята, материнка, меліса, петрушка, чебрець - при споживанні їх у великих кількостях здатні зменшити потік молока під час годування грудьми. Але не лякайтеся, якщо ви не їсте ці трави у великій кількості, ви будете почувати себе просто відмінно, тому можете продовжувати використовувати їх в якості приправ для своїх страв.

Гормональні протизаплідні засоби

Більшість гормональних методів контролю над народжуваністю чудово підходять для грудного вигодовування. Але деякі з них, особливо ті, які містять естроген, можуть вплинути на кількість грудного молока. Варіанти регулювання народжуваності, які містять тільки прогестин (на відміну від прогестерону і естрогену), як правило, є найкращим вибором для годуючих мам.