Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Комаровський розвінчав міфи про грудне вигодовування
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розвінчав міфи про грудне вигодовування

При грудному вигодовуванні жінкам дозволено пити каву, але великі дози кофеїну можуть вплинути на сон дитини, - Комаровський

23 липня 2020, 10:16 comments5038
Поділіться публікацією:

Мамам, що годують, після пологів не потрібно сідати на дієту. Вони можуть їсти все те ж, що їли під час вагітності. Але є певні правила. Про них розповів у своєму Instagram доктор Євген Комаровський.

Комаровський розвінчав міфи про грудне вигодовування

Фото: alwaysbusymama.com

Популярна думка про те, що після пологів відразу ж потрібно сідати на сувору дієту, -  лише міф. Комаровський радить не змінювати свої харчові звички. Але підходити до щоденного раціону все ж необхідно більш усвідомлено. Наприклад, під час грудного вигодовування категорично заборонено експериментувати з їжею: їсти те, чого ви ніколи не їли до цього.

Під категоричною забороною під час годування — алкоголь. Пити його не дозволено навіть в найменших дозах, — попереджає лікар. А ось щодо  кави, то мамам, які годують, не обов'язково відмовляти собі в задоволенні випити чашечку цього напою.

"Жінкам, які годують груддю, можна пити чай і каву. Медична наука вважає, що мами можуть випити за день до трьох чашок кави. Але слід пам'ятати, що надлишок кофеїну може негативно вплинути на сон дитини", — каже Комаровський.

Також лікар порадив, які продукти неодмінно повинні бути в раціоні мам, що годують груддю. Це, наприклад, морепродукти. Виключити з меню слід лише тунець, макрель і акулу. В них може накопичуватися ртуть.

"Годування груддю — це не причина голодувати. Мама, що годує, повинна вживати на 400-500 калорій більше, ніж звичайна жінка. Слід їсти молочні продукти, рибу, м'ясо, овочі та фрукти", — підкреслив лікар.

Якщо ж мама помітила, що якийсь продукт впливає на стан малюка, порушує сон або провокує висип, його не обов'язково виключати з меню зовсім, але споживання потрібно звести до мінімуму.

Наостанок лікар Комаровський порадив мамам більше пити рідини. Це може бути вода, компоти та натуральні соки.

Раніше Євген Комаровський також розповів, чому на коронавірус хворіють не всі. Як працює імунітет людини, "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини