Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Десять причин почати займатися спортом вже сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять причин почати займатися спортом вже сьогодні

Переваги фізичних вправ під час вагітності дають про себе знати практично відразу

12 січня 2021, 12:06
Поділіться публікацією:

Ваш малюк почне пожинати плоди вашої активності вже в утробі!

Десять причин почати займатися спортом вже сьогодні

Вагітність і спорт. Фото: naked-science.ru

Ви наберете менше ваги. Дослідження показують, що завдяки фізичним вправам можна набрати за вагітність від 3 кг менше, ніж вагітні жінки, які не займаються спортом.

Перейми та пологи можуть бути простішими. Зрозуміло, що ніяких гарантій немає, але підготовлені м'язи та серцево-судинна система забезпечать вам велику витривалість. В одному з досліджень було встановлено, що жінки, які регулярно займалися аквааеробікою під час вагітності, на 58% рідше просять знеболюючі препарати під час пологів у порівнянні з породіллями, які не займалися спортом.

Ви знижуєте ризик розвитку гестаційного діабету на цілих 27%. Високий рівень цукру в крові під час вагітності = надзвичайно високий ризик розвитку діабету II типу протягом десятиліття після пологів, а також велика ймовірність передчасних пологів або наявності надлишкової ваги.

Ви надаєте величезну допомогу своїй спині. У двох третин вагітних жінок спостерігаються болі в спині, але водні вправи і йога допоможуть вам впоратися з ними. Фізичні вправи у другій половині вагітності є особливо корисними.

Ви можете розраховувати на природні вагінальні пологи. Регулярні тренування під час вагітності скорочують вірогідність використання акушерських щипців на 75%, епізіотомії — на 55%. Ви також маєте в чотири рази менше шансів народити за допомогою кесаревого розтину, як показали численні дослідження.

Ви вчитеся розслаблятися. Роблячи акцент на диханні та медитації, пренатальна йога допомагає майбутнім мамам залишатися спокійними. Крім того, тренування допоможуть вам навчитися розслаблятися, а не напружуватися, коли ви відчуваєте дискомфорт — корисна навичка під час пологів.

Ваші ноги будуть менше набрякати. Ваш організм затримує більше рідини під час вагітності, а зростаюча матка тисне на вени, утримуючи повернення крові до серця. Фізичні вправи можуть обмежити набряклість шляхом поліпшення кровотоку.

Ви можете бути менш схильні до ранкової нудоти. Багато майбутніх мам повідомляють, що після тренування вони відчувають себе набагато краще.

Ваш нічний сон буде краще. Деякі вагітні жінки стверджують, що після тренувань вони засипають набагато швидше і сплять міцніше, ніж неактивні майбутні мами.

У вас більше шансів уникнути післяпологової депресії. Це особливо актуально, якщо ви тренуєтеся на відкритому повітрі, тому що яскраве світло діє як антидепресант.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як не набрати зайві кілограми під час вагітності



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини