Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Чоловіче безпліддя сьогодні все частіше перешкоджає зачаттю дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіче безпліддя сьогодні все частіше перешкоджає зачаттю дітей

Азооспермія або недолік сперматозоїдів в еякуляті зачіпає більше 1 мільйона чоловіків

12 січня 2021, 15:28
Поділіться публікацією:

Безпліддя зачіпає приблизно 15% чоловічого населення, від 10 до 15% цих чоловіків страждають від азооспермії, яка становить приблизно 1-2% або більше 1 мільйона чоловіків. Більшість людей з азооспермією мають нормальні об'єми сперми, але не знають, що в їх рідині немає сперматозоїдів.

Чоловіче безпліддя сьогодні все частіше перешкоджає зачаттю дітей

Безпліддя у чоловіків. Фото: libertatea.ro

Типи

Два основних типи азооспермії визначаються як обструктивний і необструктивний. Якщо людина має обструктивний тип, це означає, що сперма виробляється всередині яєчка, але вона якимось чином заблокована і не може вийти назовні. Необструктивна (секреторна) азооспермия — це глибоке порушення синтезу сперматозоїдів внаслідок первинної тестикулярной недостатності — яєчка зменшені в розмірах в результаті вродженої або набутої патології.

Причини

Більшість випадків даного захворювання мають невідомі причини. Для обох видів азооспермії можуть бути рідкісні генетичні причини, які погіршують виробництво або транзит сперми.

Симптоми і діагностика

Немає ніяких очевидних ознак, таких як біль, яка могла б вказати, що у людини є азооспермія. Виняток становлять чоловіки з низьким рівнем гормонів. Азооспермія найчастіше діагностується, коли пара виявляє, що вони не здатні до зачаття. Аналіз сперми — єдиний спосіб визначити, чи присутня ця умова.

Лікування

Лікування азооспермії залежить від причини. Обструктивний тип, викликаний ускладненнями після інфекції, що передається статевим шляхом, або через грижі, успішно відновлюється за допомогою мікрохірургії. У рідкісних випадках з гормональною недостатністю азооспермія може лікуватися за допомогою гонадотропінів.

Раніше "Коментарі" писали про хвороби, які найчастіше вражають чоловіків



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини