Чому випадає волосся після вагітності: відповідь експерта

Близько 50% жінок після пологів стикаються з проблемою випадіння волосся - чотири причини цього явища

Нормою заведено вважати близько 100 волосин, що випали у жінки за добу. А якщо жінка перебуває в поста період, то ця кількість може збільшитися до 500 на день, і це так само вважається нормою.

Такий процес рясного випадання волосся є фізіологічним, і найчастіше він відбувається через 1-3 місяці після пологів і може тривати від 1 до 5 місяців.

Причини рясного випадіння волосся після пологів:

Гормональні зміни. Під час вагітності в організмі відбувається акумуляція поживних речовин і мікроелементів, які накопичуються за всі 9 місяців і не дозволяють випадати волоссю. В результаті чого, все волосся, яке не випало під час вагітності, а перебувало у стадії спокою, випадає за один раз. Жінка може втратити до 30% всього волосся.

Недолік поживних речовин і мікроелементів. Більшість жінок, що годують, разом з грудним молоком віддають малюкові всі поживні речовини, накопичені за час вагітності.

Стрес і брак сну. З появою малюка, мамин сон стає переривчастим і чуйним. Це може призвести до фізичного і емоційного виснаження, що негативно відбивається і на загальному стані здоров'я шкіри і волосся.

Залізодефіцитна анемія. Під час пологів жінка втрачає багато крові, від чого їй можуть поставити діагноз анемія і призначити пити залізо для відновлення рівня гемоглобіну.

Що можна зробити?

Перше, що ви повинні розуміти у цей період - це те, що рясне випадіння волосся в післяпологовий період вважається і є нормальним фізіологічним процесом. Випадіння волосся - не патологія або хвороба. Шампуні проти випадіння волосся, маски та бальзами не чинитимуть очікуваного ефекту.

Для більш швидкого відновлення приділіть більше уваги правильному збалансованому харчуванню, обов'язково включите у свій раціон білки, зернові і клітковину, яка міститься у фруктах і овочах.

Дуже добре в цей період допоможе масаж голови - під час миття волосся, легкими круговими рухами за допомогою подушечок пальців масажуйте шкіру голови.

Раніше "Коментарі" писали, що дитячий психолог дав відповіді на найпопулярніші питання про смерть, які задають діти.