Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Біль і судоми в ногах під час вагітності - три простих вирішення проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Біль і судоми в ногах під час вагітності - три простих вирішення проблеми

Коли під час вагітності ви носите стільки додаткової ваги, зовсім не дивно, що ваші ноги набрякають і болять

23 лютого 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

Ранкове нездужання, втома і біль в спині є частими скаргами під час вагітності. Проблеми з ногами, зокрема з гомілками і стопами, також поширений симптом вагітності, особливо протягом останнього триместру. На щастя, всі ці недуги зникнуть незабаром після пологів, але вже зараз ви можете полегшити дискомфорт в ногах за допомогою наступних порад.

Біль і судоми в ногах під час вагітності - три простих вирішення проблеми

Біль у ногах. Фото: wday.ru

Набряклість

Через підвищений рівень гормонів в організмі майбутньої мами може затримуватися рідина, що може змусити вас почувати себе набряклою і роздутою.

"Ваше тіло потребує цієї зайвої рідини, щоб доставити поживні речовини і кисень дитині", — пояснює Девід Левін, доктор медичних наук і ортопед в Нью-Йорку.

Як правило, затримка рідини особливо яскраво проявляється на ступнях і кісточках, так як зростаюча матка тисне на вени, які несуть кров у нижню частину тіла, частково блокуючи потік крові і зберігаючи рідину в ногах.

Джейн Андерсон, ортопед в Північній Кароліні, пропонує деякі ідеї для полегшення набряклості ніг:

- Спробуйте підняти ноги на 15 — 30 см вище вашого серця і полежати так 15-20 хвилин.

- Не спіть на спині. Коли ви лежите на спині, вага матки стискає нижню порожнисту вену, яка транспортує кров від нижньої частини тіла до серця.

- Споживайте багато рідини — зневоднення погіршує набряк.

- Стежте за своєю вагою. Жінки з нормальною вагою повинні додати від 11 до 15 кг за всю вагітність. Надмірне збільшення ваги збільшує набряклість і може привести до інших проблем.

- Прикладайте лід до внутрішньої сторони щиколотки протягом 15 — 20 хвилин.

Варикозне розширення вен

Вагітні жінки мають на 40% більше крові в кровоносній системі, і ця додаткова кров збільшує кількість тиску на стінки вен, в результаті чого вени розтягуватися настільки, що їх клапани не закриваються належним чином. Несправні клапани дозволяють крові об'єднатися в венах, роблячи їх варикозними. Жінка, яка має проблеми із зайвою вагою, має більше шансів отримати варикозне розширення вен. Багато жінок скаржаться на ниючі болі в ногах, тяжкість, втому і тиск.

Збільшення циркуляції крові може допомогти зменшити дискомфорт в ногах — і навіть запобігти варикозне розширення вен. Ходіть пішки кожен день або робіть інші вправи з низьким рівнем впливу, такі як плавання або їзда на велосипеді.

"Носіння компресійних панчох під час вагітності допоможе знизити дискомфорт, якщо у вас є така проблема, і відмінно підійдуть в якості профілактики від неї", — говорить доктор.

Судоми

Лікарі припускають, що судоми в литкових м'язах пов'язані з додатковим тиском на ноги. Через додаткову вагу, чку ви носите, сповільнюється кровообіг під час вагітності, а також ваш плід тисне на нерви, які ведуть до ніг. Деякі мінеральні дефіцити також можуть викликати судоми в ногах.

"Вашим м'язам необхідний магній, калій і кальцій, а дисбаланс цих електролітів викликає м'язові спазми, — говорить доктор медичних наук Флуд Шаффер, — коли у дитини починають формуватися кістки на третьому триместрі вагітності, вона використовує запаси кальцію матері. Тому якщо жінка не отримує достатньої кількості кальцію, дитина буде виснажувати її запаси, від чого будуть траплятися м'язові спазми, які зазвичай відбуваються вночі".

Що робити? Зігніть ногу, коли відчуваєте судому — це може допомогти. Ще одна порада: потягніть ікри ніг перед сном. Для гарної розтяжки станьте на носочки і перекочуйтеся на п'яти. Крім того, дуже важливо займатися спортом навіть під час вагітності — активні прогулянки, йога або тренування в домашніх умовах. Коли ваша кров добре циркулює, частота та інтенсивність судом знижується.

Раніше для "Коментарів" експерти вказали на проблеми, з якими стикається жінка під час вагітності з ускладненнями .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

24 лютого 2021, 10:49

Недостаток Магния. Обращайся, подскажу какой лучше.Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини