Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Алкоголь, сигарети і вагітність - які наслідки у даного тандему
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголь, сигарети і вагітність - які наслідки у даного тандему

Небезпечні звички під час вагітності можуть привести до плачевного результату - чому ви повинні позбавитися від них вже зараз

18 січня 2021, 16:51
Поділіться публікацією:

Келих вина або сигарета — частина соціального життя багатьох жінок. Але якщо ви вагітні, все, що ви приймаєте в своє тіло, досягає і вашої дитини. Алкоголь і сигарети можуть нашкодити вашому малюкові, тому важливо змінити свої звички.

Алкоголь, сигарети і вагітність - які наслідки у даного тандему

Паління під час вагітності. Фото: oum.ru

Звичайно, найкращий час для цього — до того, як почати намагатися завагітніти. Мозок дитини та інші органи починають розвиватися ще до того, як ви усвідомлюєте, що вагітні. Але навіть якщо ви вже очікуєте малюка, ви можете зменшити ризики, позбувшись від згубних звичок вже сьогодні.

Коли ви п'єте, алкоголь проходить через плаценту до вашого зростаючого плоду. Оскільки організм дитини, що розвивається розщеплює алкоголь набагато повільніше, ніж дорослий, рівень алкоголю в крові плода може підвищитися набагато вище, ніж у його матері, і буде залишатися підвищеним довше. Збиток від цього може бути тривалим і важким — від розумової відсталості до пошкодження серця.

Ковток алкоголю завдасть невиправної шкоди?

Не піддавайтеся бажанню зробити невеликий ковток, бо дослідження показало, що вживання алкоголю навіть у невеликих кількостях також може бути шкідливим. Навіть невелике, але регулярне споживання може нанести шкоди мозку і нервовій системі плоду, що розвивається, а іноді навіть призводить до алкогольного синдрому плода, відмітними рисами якого є мікроцефалія (аномально маленька голова), розумова відсталість і вроджені пороки серця.

Як куріння може вплинути на дитину

Куріння майже вдвічі збільшує ризик народження дитини з низькою вагою і з серйозними проблемами зі здоров'ям. Нікотин, окис вуглецю і вплив смол може негативно вплинути на зростання і легені дитини. Куріння може призвести до передчасних пологів і неонатальних ускладнень. Куріння батьків збільшує ризик розвитку у дитини різних вроджених дефектів, включаючи розколину губ, вовчу пащу і клишоногість.

Куріння — звичка, від якої слід відмовитися мінімум за 6 місяців до запланованої вагітності.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти розповіли, як уникнути загальних проблем під час вагітності



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини