Головна Новини Здоров'я фармація "Однієї дози достатньо": в США екстрено реєструють нову вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

"Однієї дози достатньо": в США екстрено реєструють нову вакцину

Вакцина Janssen показала під час клінічних випробувань у США ефективність 72% та призначена для використання у екстрених випадках

27 лютого 2021, 15:28 comments1371
Поділіться публікацією:

Експерти з питань вакцини та коронавірусу з Управління США продовольства та медикаментів одноголосно підтримали рішення про рекомендацію регулятору дати дозвіл на екстрене використання вакцини від коронавірусу, розробленої Johnson & Johnson, передає CNN.

"Однієї дози достатньо": в США екстрено реєструють нову вакцину

Нова вакцина від Johnson & Johnson. Фото: відкриті джерела

Згідно рекомендацій, вакцина Janssen може бути застосована для людей віком від 18 років.

"Нам терміново потрібно більше вакцини для екстреного використання, аби мати змогу захистити мільйони американців, які наразі є у зоні ризику", — повідомив голова групи досліджень вакцин однієї з американських клінік Грег Поланд.

У США це буде вже третя вакцина, яку регулятор дозволить використовувати. Також вона поки що є єдиною ефективною, якої достатньо лише однієї дози, а не двох вакцинацій, як у випадку з вакцинами інших виробників. Окрім цього, її можна зберігати за температурних режимів, які підтримуються звичайними холодильниками.

У клінічних випробуваннях вакцини від  Johnson & Johnson взяли участь 44 тисячі осіб в США, Південній Африці та Латинській Америці. Загальний відсоток ефективності вакцини у світі склав 66%. Втім у США показник ефективності досяг рівня 72%, а спроможність запобігати важким ускладненням та симптомам — 85%. Жоден з протестованих пацієнтів не помер від Covid-19 під час випробувань вакцини.

Дія Janssen принципово відрізняється від інших відомих вакцин, які використовують генетичний матеріал матричної РНК. У Johnson & Johnson використаний вірус "аденовірус 26", який був генетично модифікований. Він заражає кілька клітин у місці щеплення генетичним кодом коронавірусу, після чого ці клітини виробляють матеріал, який для імунної системи людини виглядає, як шматочки вірусу — цим стимулюється імунна відповідь.

Нагадаємо, Johnson & Johnson подала заявку на реєстрацію своєї вакцини Janssen на початку лютого. "Коментарі" розповідали, що у січні завершилася третя фаза випробувань вакцини і було зроблено висновки щодо її відповідності усім нормам та вимогам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини