Головна Новини Здоров'я фармація Медики виявили нові ускладнення у перехворілих на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики виявили нові ускладнення у перехворілих на коронавірус

Нові дослідження відкрили раніше невідомі ускладнення у пацієнтів з COVID-19

25 грудня 2020, 14:57 comments1290
Поділіться публікацією:

Люди, які перенесли коронавірусне захворювання, можуть мати набагато більш серйозні проблеми зі здоров'ям, ніж вважалося раніше. До такого висновку прийшли медичні працівники на підставі численних спостережень за пацієнтами. Постковідний стан  проявляється в розладах з боку всіх систем організму і психічних розладах.

Медики виявили нові ускладнення у перехворілих на коронавірус

Медики відкрили нові ускладнення від ковіду

Таку інформацію опублікував Національний інститут здоров'я Великобританії.

У своїй доповіді британські вчені стверджують, що наслідками захворювання Covid-19 можуть бути порушення травлення — болі в животі, діарея, анорексія. Також серед скарг пацієнтів відзначається поганий сон, тривожність, погіршення розумових здібностей і пам'яті. Нерідкими стали й випадки панічних атак і депресій.

Однак, найбільш поширеними наслідками все так же залишаються захворювання серцево-судинної системи, зміна частоти пульсу.

Як повідомляв портал "Коментарі", американські лікарі зробили висновок, що коронавірус є причиною такого небезпечного синдрому у дітей, як тромболітична микроангиопатия.

При вивченні аналізів медики виявили, що у маленьких пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19, біомаркери, що відповідають за пошкодження кровоносних судин, значно підвищені. При чому судини страждають навіть у дітей, які легко і безсимптомно перенесли захворювання. Число маленьких пацієнтів, які страждають зазначеним вище ускладненням досягає 86%. Тромболітична микроангиопатия може привести до інсультів та крововиливів. Саме це явище є причиною важкого протікання коронавірусної хвороби у дорослих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини