Головна Новини Здоров'я фармація Безпека лікарських препаратів для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпека лікарських препаратів для дітей

Дитячі маленькі організми дуже чутливі до медицини, тому їм потрібні ліки, спеціально призначені для їх розміру і потреб. Деякі дорослі ліки не підходять для дітей. Всякий раз, коли ви даєте дитині ліки, вам потрібно ретельно перевірити дозування

5 січня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:


Безпека лікарських препаратів для дітей

Фото: lbc.com

Парацетамол

Парацетамол для дітей має різні сильні сторони і різновиди, тому уважно прочитайте етикетку і ретельно дотримуйтесь інструкцій щодо дозування, особливо якщо ваші діти різного віку. Парацетамол безпечний, якщо ви даєте дитині правильну дозу, але передозування може бути небезпечним, оскільки може викликати печінкову недостатність. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, якщо ви не впевнені в правильному дозуванні для своєї дитини.

Panadol® і Dymadon® є аналогами парацетамолу!

Ібупрофен

Ібупрофен є ефективною альтернативою парацетамолу, який служить для полегшення болю і лихоманки. Він підходить для дітей у віці перших трьох місяців життя, але ви повинні уникати його використання, якщо у вашої дитини астма. Ібупрофен слід приймати після їжі, тому що він може подразнити порожній шлунок.

Аналогами ібупрофену є Nurofen® і Advil®.

Поєднання парацетамолу або ібупрофену з іншими ліками

Якщо ваша дитина вже приймає прописані лікарем ліки, найкраще проконсультуватися з педіатром, перш ніж давати дитині парацетамол або ібупрофен. Парацетамол або ібупрофен зустрічаються в багатьох безрецептурних ліках проти кашлю та застуди, тому важливо уважно прочитати етикетку, щоб уникнути випадкового передозування.

Антибіотики

Антибіотики працюють тільки у разі бактеріальної інфекції, а не вірусної (застуда або грип). Неправильне використання антибіотиків може призвести до таких побічних ефектів, як діарея, зневоднення або алергічна реакція на ліки. Надмірне використання також може привести до резистентності до антибіотиків.

Антигістамінні препарати

Сверблячка, чхання, набряк або висипання можуть бути симптомами алергії. Ліки, відомі як антигістамінні, використовуються для блокування цих симптомів. Антигістамінні препарати іноді викликають сухість у роті, сонливість і розлад шлунка. Ви не повинні давати дітям до двох років антигістамінні препарати, які викликають сонливість. Прикладами є прометазин (Phenergan®) і трімепразін (Vallergan®). Деякі антигістамінні менш схильні викликати сонливість, тому можуть бути більш придатними для вашої дитини, особливо якщо вона приймає їх протягом дня. Приклади включають цетиризин (Zyrtec®) і лоратадин (Claratyne®).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини