Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Вчені до цих пір не можуть дати точну відповідь, чому деякі люди переносять коронавірус легко, у інших же розвиваються ускладнення. Швидше за все, важливу роль все-таки грає імунна відповідь людини. Про це повідомляє "24 Канал".
Звички, які збільшують ризик ускладнень під час COVID-19 - фото з відкритих джерел
Значними факторами ризику ускладнень під час COVID-19 також є шкідливі звички і спосіб життя людини. Тому, незалежно від генетичних факторів і умов карантину, люди в силах самостійно не допустити ускладнень під час хвороби, вважають у виданні.
Куріння
Вдихання тютюнового диму здатне пошкоджувати тканини в легенях. В результаті цього часто виникають різні проблеми з диханням, емфізема, онкологічні та інші захворювання. А ось для коронавірусного захворювання якраз характерні проблеми з доставкою кисню до клітин, а також COVID є респіраторним захворюванням, що вражає в першу чергу легені людини.
Вживання алкоголю
Регулярне вживання алкогольних напоїв може призвести до пошкоджень печінки. В результаті цього орган поступово накопичує шкідливі токсини і жири в організмі.
Відомо, що нормальна робота печінки дуже важлива для імунітету, оскільки саме цей орган відповідає за взаємодію лімфоцитів, а також виробляє білки для синтезу антитіл, які ж важливими для протидії вірусам. Зловживання алкоголем послаблює імунітет і пригнічує можливості організму в боротьбі з різними захворюваннями.
Зловживання кофеїном
Надмірне вживання кофеїну може провокувати порушення роботи нирок і виникнення захворювань серця, а також надлишок кофеїну негативно впливає на роботу імунної системи, зменшуючи її здатність видаляти пошкоджені клітини.
Раніше "Коментарі" розповідали, чи може коронавірус передаватися через їжу або упаковку.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!