Головна Новини Здоров'я наше тіло Звички, які продовжують життя на 10 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Звички, які продовжують життя на 10 років

Щоб жити не просто довше, але і отримувати насолоду від кожного прожитого дня

23 грудня 2020, 21:14 comments1184
Поділіться публікацією:

Американські фахівці з'ясували, що всього 4 правильні звички зможуть подарувати вам відмінне самопочуття і довге життя. Згідно з науковими даними, ці прості дії збільшать тривалість життя як мінімум років на 10. Перш ніж зробити висновки, вчені детально вивчили спосіб життя європейців і дізналися, через що найчастіше вмирали люди.

Звички, які продовжують життя на 10 років

Звички, які продовжують життя на 10 років. Фото: unsplash

Перша звичка полягає в тому, що потрібно максимально наблизити свій раціон харчування до середземноморської дієти. Це не просто дієта, а тип харчування, при якому знижується ризик розвитку раку і серцево-судинних хвороб, депресії. 

Друга — знизити рівень стресу і навчитися радіти дрібницям. Експерти наводять такі цифри: у щасливих людей ризик ранньої смерті знижується майже на 4 відсотки. Вони довше живуть і менше хворіють, а якщо і захворіють, то швидко йдуть на поправку.

Третя — мінімізувати вживання алкоголю і тютюну, а краще зовсім виключити. Завзяті курці потрапляють в групу ризику по багатьом хворобам. Вважається, що у жінок залежність утворюється швидше і міцніше, ніж у сильної статі. У чоловіків стійка залежність формується приблизно через 7-10 років після систематичного прийому алкоголю, а жінкам для цього достатньо 3-5 років.

Четверта — більше рухатися і частіше бувати на свіжому повітрі. Багато і так це прекрасно розуміють, тільки через брак часу або з інших причин не поспішають виконувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в ВООЗ назвали спосіб, який допоможе уникнути 5 мільйонів смертей на рік. У Всесвітній організації охорони здоров'я розповіли, який простий спосіб допоможе уникнути близько 5 мільйонів смертей на рік. Відповідь виявилася банальною, але дуже ефективною — потрібно більше рухатися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини