Головна Новини Здоров'я наше тіло Зменшити ризик зараження COVID-19 в десять разів: як це зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Зменшити ризик зараження COVID-19 в десять разів: як це зробити

Знизити ризик зараження коронавірусом в десять разів можна досить простим способом

25 грудня 2020, 17:25 comments2198
Поділіться публікацією:

Експерти назвали спосіб, який може знизити ризики зараження COVID-19 як мінімум в 10 разів. І найцікавіше, що про нього знає абсолютно кожен з вас — це носіння медичної маски.

Зменшити ризик зараження COVID-19 в десять разів: як це зробити

Маска. Фото: unsplash

Так, медики заявляють, що було проведено не одне дослідження, яке підтвердило цей факт. Стаття про це опублікована в журналі The Guardian.

Медична маска є ефективним засобом захисту при розмові з іншою людиною, при кашлі (тоді частинки вірусу будуть вам не страшні). Згідно зі словами фахівців, такий спосіб захисту можна назвати безпрограшним, бо він працює на 99,9 відсотка.

Також був проведений науковий експеримент, в якому вчені встановили наступне. Жінка, яка стоятиме на відстані двох метрів від чоловіка, який чхає, піддається великій небезпеці, якщо цей самий чоловік без маски. Тому як на неї може потрапити в 10 тисяч разів більше великих крапель, ніж коли він б стояв за 50 сантиметрів від неї, але в масці.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що маски для обличчя значно зменшують розсіювання потенційно заражених вірусом крапель", — сказали експерти.

Варто додати, що мова йде про частки діаметром понад 170 мікронів, адже саме такого розміру вірус SARS-CoV-2. А якщо говорити про великі краплі, то носіння медичної маски знижує ризик на 99,9 відсотка, резюмували вчені.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому потрібно приймати вітамін С і цинк при коронавірусі. Експерти стверджують, що в боротьбі з коронавірусом головну роль грає імунітет. Саме з цієї причини багатьом пацієнтам прописують пити вітаміни С і D, а також цинк.

Імунолог і алерголог Тетяна Бондаренко у своєму інтерв'ю для видання "Факти" розповіла, чому так важливо приймати ці вітаміни під час лікування вірусних хвороб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexx

26 грудня 2020, 00:58

Жapкиe дeвyшки ищyт eбли на oднy нoчь! Вce бecплaтнo и aнoнимнo, вce oни жaждyт cпepмы и любят ceкc ----- http://bit.do/chpoking

Иван

25 грудня 2020, 19:18

Если бы вирусы имели размер в 170 микрон, мы видели бы их невооруженным глазом


Новини