"Засмага протипоказана": кому не можна ходити в солярій

Для деяких категорій людей засмага може бути небезпечною

Солярій допомагає швидко отримати гарну засмагу, однак він може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, особливо певному типу людей. Про те, для кого і чим небезпечний солярій, розповів хірург-онколог Костянтин Титов, передає Sputnik.

Лікар зазначив, що перш за все, від походів у солярій варто відмовитися людям з дуже світлою шкірою. "Людям з дуже світлою шкірою молочного відтінку з веснянками або з множинними родимками — рудим і істинним блондинам — засмага взагалі протипоказана", - зазначив фахівець.

За словами Титова, у таких людей засмага в принципі не може сформуватися через фототип шкірного покриву. Їх чекає не бронзовий відтінок, а опік.

"Опік викликає фазу гострого запалення, потім виникають мутації в клітинах шкіри (їх генетичні перебудови), а це може призвести з часом, через 20-40 років, до розвитку злоякісної пухлини — меланоми або раку шкіри", - підкреслив хірург.

Професор упевнений, що на вході в солярій слід розміщувати попереджувальні таблички, аналогічні тим, які зустрічаються на пачках сигарет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як засмагати без шкоди для здоров'я.