Заміна якого продукту знижує ризик інфаркту

Вчені з'ясували, що раціон безпосередньо впливає на роботу серцево-судинної системи, і щоб запобігти хворобам, потрібно замінити один продукт

Пошук методів, що дозволяють значно знизити ризик серцевого нападу, є ключовим, оскільки дієта і заміна продуктів харчування показали ефективність. Нове велике дослідження показало, що всього одна заміна у вашому раціоні може допомогти не тільки знизити ризик серцевих нападів, але також інсультів і гіпертонії.

Результати показали, що високий рівень споживання натрію і низький рівень споживання калію пов'язані з високим кров'яним тиском і підвищеним ризиком інсульту, серцевих захворювань і передчасної смерті.

Дослідження, яке проводилося Інститутом глобального охорони здоров'я Джорджа, підкреслило важливість заміни кухонної солі замінником солі зі зниженим вмістом натрію і додаванням калію для значного зниження частоти інсультів, серцевих нападів і смерті.

Результати, представлені на конгресі Європейського товариства кардіологів в Парижі і одночасно опубліковані в Медичному журналі Нової Англії, також показали відсутність шкідливих ефектів від замінника солі.

Використання замінника солі, в якому частина хлориду натрію замінюється хлоридом калію, допомагає значно знизити ризик серцевих нападів, інсультів і високого кров'яного тиску.

Співавтор UNSW Medicine & Health, професор Саллі Пірсон з Центру досліджень великих даних в охороні здоров'я, заявила, що результати ясно продемонстрували цінність цього простого і щодо дешевого втручання в скороченні серцево-судинних подій і передчасної смерті.

"Перехід на замінник солі - це те, що міг би зробити кожен, якби замінники солі були на полицях супермаркетів".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який овоч допомагає запобігти хворобам серця.