Головна Новини Здоров'я наше тіло Зайва вага у дитини - що можуть зробити батьки
commentss НОВИНИ Всі новини

Зайва вага у дитини - що можуть зробити батьки

Сьогоднішня норма дитячого ожиріння знаходиться на рекордно високому рівні - число дітей, занадто важких для свого віку, зросла в три рази за останні 25 років

4 лютого 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

Дитяче ожиріння — дійсно сімейне питання. Для того, щоб виправити становище, вся сім'я повинна змінитися.

Зайва вага у дитини - що можуть зробити батьки

Дитина та солодощі. Фото: zabota.pro

Хочете, щоб ваша майбутня дитина була прихильником здорової їжі, а не фаст-фуду? Тоді під час вагітності також їжте поживну здорову їжу. Вчені вважають, що аромати з раціону мами будуть передані амніотичною рідиною, таким чином, впливаючи на смакові рецептори ще не народжених дітей.

Після народження малюка відразу почніть слідувати цим рекомендаціям:

Годуєте грудьми. Грудне молоко є здоровою їжею, яку ви здатні дати вашій дитині — це знижує ризик розвитку ожиріння в дитячому віці. Немовлята на грудному вигодовуванні мають значно менше зайвої ваги.

Введення прикорму. Дослідження, опубліковане в британському медичному журналі, виявило, що діти, які почали споживати тверду їжу до 6 місяців були більш схильні до ожиріння. Тверді частинки додають надлишкові калорії, яких не потребують немовлята, бо поки що не можуть їх спалити за допомогою фізичної активності.

Будьте уважні під час годування малюка. Перестаньте годувати малюка, якщо він стискає губи, відвертається, або втрачає інтерес до їжі. Допоможіть дитині навчитися слухати свій голод.

Запропонуйте малюкові широкий вибір дитячого харчування. Скористайтеся всіма смаками й ароматами, особливо у фруктах і овочах. Дослідження показують, що протягом усього життя харчові переваги формуються протягом перших кількох років.

Поради для дітей раннього віку:

- зробіть фрукти і овочі пріоритетом.

- малюки не вимагають багато калорій, тому дуже важливо давати їм відповідну до віку порцію.

- дотримуйтеся регулярного графіка прийому їжі.

- якщо у вашої дитини вже є зайва вага — ще не пізно внести зміни. Почніть послідовно пропонувати більш здорові альтернативи.

- склад таких напоїв, як сік і лимонад, — це тонна цукру, хімії та газів, потрібні для швидкого і рівномірного розподілу шкідливих речовин по організму. Якщо уважно прочитаєте склад соку на упаковці, то виявите, що соку там не більше 20%, все інше — хімія, консерванти і ароматизатори.

- будьте хорошим прикладом для наслідування. Діти приділяють більше уваги тому, що ви робите, ніж тому, що говорите.

Активні діти — здорові діти

Заохочуйте дитину і малюка до активності. Багато немовлят і маленьких дітей обмежені манежами, колясками та дитячими сидіннями. Дозвольте дитині проводити більше часу в активній грі, забезпечте більше простору, щоб пересуватися і практикувати свої навички. Частіше гуляйте на вулиці — катання на триколісному велосипеді, кидати м'яч, лазити по гірці — все це допоможе вашому малюкові спалювати калорії.

Обмежте час телевізора. Діти у віці до 2 вже понад двох годин на день проводять перед екраном — обмеження перегляду телевізора може стати ефективним способом зменшити масу проблем із зайвою вагою.

Раніше "Коментарі" писали, чи дійсно клітковина так важлива для дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини