З'явилася симптоматика: педіатр розповів про перебіг коронавірусу у дітей

Кількість хворих дітей зросла через "Омікрон"

При попередніх штамах ковіду юні українці могли хворіти без особливих симптомів. Зараз, навпаки, ці симптоми себе активізують та проявляють. І в дітей також. Про це зазначив під час ефіру "Сніданок з 1+1" дитячий лікар Антон Асонов.

За словами медика, збільшені випадки інфікування коронавірусною хворобою юних українців можуть пояснюватись тою обставиною, що зараз переважає новий штам "Омікрон". Саме тому педіатр дає рекомендацію – провести тест на коронавірус, навіть коли застуда тільки почалась.

За словами Антона Асонова, цю процедуру слід зробити, щоб точно знати чи це - ковід, чи є він небезпечним для вашого малюка, чи - ні, чи зможуть інфікуватись від нього інші представники родини, для яких ця хвороба може стати потенційно небезпечною.

Лікар зазначив, що малюки переносять коронавірусне захворювання легше, як дорослі люди. Але маємо певну симптоматику. Це проявляється в підвищеній температурі тіла, кашлі, нежиті. Саме перераховані прояви респіраторної інфекції є присутніми у хворих малюків.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що інфекціоніст назвала небезпечне ускладнення після "Омікрону" для дітей і молоді. Новий вірус "Омікрон" здатний до ускладнень, зокрема, він може спровокувати запалення вух. Це характерно для молоді та діток. Як зазначила науковиця, біль та симптоми, пов’язані з погіршенням слуху, є характерними зараз для третини пацієнтів, які перехворіли на COVID-19. За її словами, лікарі помічають в молоді та діток запалення вух – отити.Тому, що новий штам ковіду має здатність розмножуватися на слизовій носа і ротоглотки.