Який овоч допоможе побороти тягу до паління

Цей овоч містить нікотинову кислоту

Багато людей намагаються позбутися від такої згубної звички, як куріння, але це завдання не з легких. Німецькі фахівці кажуть, що побороти тягу до паління можна за допомогою звичайного овочу. Якого саме?

Експерти рекомендують додати у свій раціон баклажан, який містить нікотинову кислоту, або вітамін РР, внаслідок чого ефективно знижують нікотинову "ломку". Крім того, цей вітамін позитивно діє на нервову систему, позбавляючи від стресу і нервового напруження, а саме стрес найчастіше і підштовхує людей до куріння сигарет.

Німецькі фахівці говорять, що регулярне вживання цього овочу може замінити нікотиновий пластир, який використовується в нікотинозамісній терапії, в процесі припинення куріння.

В той самий час баклажани не здатні принести шкоди організму, оскільки 10 г продукту містить всього 1 мікрограм (мкг) нікотину (сигарета містить від 1000 мкг нікотину).

За даними ВООЗ, від причин, безпосередньо пов'язаних з тютюнопалінням, у світі щорічно помирає близько 5 млн осіб. Така згубна звичка викликає серйозні проблеми зі здоров'ям, тому важливо вчасно від неї позбутися.

Нагадаємо, що куріння відразу після сну завдає організму потрійний удар. Перша сигарета після пробудження - найважливіший фактор розвитку відразу трьох видів раку: легких, шиї та голови.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Чикаго запевняють, що куріння збільшує не тільки ризик раку легенів, але і сечового міхура. Річ у тому, що шкідливі хімічні речовини, які людина вдихає під час куріння, мають властивість накопичуватися в сечі.