Які жіночі хвороби загострюються через стрес

Стрес впливає на фізичний і емоційний стан жінок

У сучасному світі є безліч факторів, які провокують стрес і нервову напругу. Але знаходиться в такому стані тривалий час не можна, інакше можна серйозно нашкодити своєму здоров'ю. Які жіночі захворювання може загострити стрес?

Головні болі

Постійний стрес може стати причиною виникнення мігрені, навіть якщо ви ніколи не скаржилися на цю проблему. Річ у тому, що під час стресу в організмі виробляються речовини, які негативно впливають на стан нервів і кровоносних судин в головному мозку.

Запори

Роздратування, нервозність, втома - всі ці симптоми стресу погано впливають на роботу травної системи. В результаті ви можете зіткнутися з метеоризмом, болями в животі, запорами, діареєю та іншими порушеннями.

Часті застуди

Хронічний стрес послаблює імунну систему, тому ви частіше можете хворіти на простудні захворювання, а вони можуть викликати й інші ускладнення.

Прищі та акне

Під час стресу в нашому організмі починає вироблятися гормон кортизол, який негативно впливає на вагу і стан шкіри. Він спонукає шкіру виробляти більшу кількість жиру, а він закупорює пори, тому починають вискакувати прищики.

Метаболічний синдром

Це стан, при якому порушується обмін речовин і клітини стають менш сприйнятливі до інсуліну, а це загрожує цукровим діабетом, якщо вчасно не зреагувати на проблему. І чим частіше підвищений рівень кортизолу в організмі, тим більша небезпека.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що перемогти стрес можна за допомогою певної дієти. Вчені з'ясували, які продукти варто вживати, коли ваш організм занадто напружений.